Bolu’da dün üç katlı ahşap evde çıkan yangında yanmaktan son anda kurtulan aile, yaşadıkları korku dolu anları İHA’ya anlattı. 7 yaşındaki Furkan Gencer, “Annemin yandığını gördüm. Ağabeyim beni balkona götürdü ve aşağıya atladım” dedi.
Aktaş Mahallesi Çarıkçı Sokak üzerinde bulunan İbrahim Gencer’e ait evde dün çıkan yangında can pazarı yaşandı. İbrahim Gencer’in oğlu Furkan, alevlerin arasından ağabeyi tarafından kurtarılarak yan binadaki balkona geçirildikten sonra vatandaşların aşağıda açtığı battaniyenin üzerine atlayarak kurtuldu. Sobanın üzerine çaydanlığı koyarken sobanın patlaması sonrası alevlerin içinde kalan anne Mahmure Gencer, kollarından ikinci dereceden yanık tespitiyle İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesi’nde tedavi altına alındı. İki kolu yanan Furkan, sol eli yanan ağabeyi Ercan ile yüzünde ve sol elinde yanıklar bulunan baba İbrahim Gencer, tedavilerinin ardından taburcu edildi.

ÇARESİZ ANNE GÖZYAŞLARINA BOĞULDU
Yaşadığı korku dolu anları gözyaşları içinde anlatan anne Mahmure Gencer, “Çaydanlığı sobanın üzerine koyuyordum. Soba birden patlayıverdi. Bir anda yanmaya başladım. Ben alt kattaydım. Çocuklarım üst katta bilgisayarda oyun oynuyorlardı. Eşim üzerimdeki alevleri söndürdü. Çocuklar beni yukarı kata gitti sanmışlar. Orada mahsur kaldılar. Eşim olmasaydı ben yanmıştım. Eşimin de gözleri yandı” diye konuştu.

“KARDEŞİMİ BALKONDAN AŞAĞIYA ATTIM”
Yangın sırasında evde bulunan ve arkadaşı Çağla ile 7 yaşındaki kardeşi Furkan’la birlikte bilgisayarda film izledikleri esnada annesinin çığlığını duyduğunu söyleyen evin büyük oğlu Ercan Gencer, “Sadece annemin çığlığını duydum. Biz üst kattaydık. Aşağıya indim. Babamın annemi söndürmek için uğraştığını gördüm. Sonra ben annemi göremedim, bir çığlık daha duydum. Annemin üst kata çıktığını düşündüm. Furkan ve evdeki arkadaşım da arkamdan gelmişti. Balkona çıktım. Aşağıya baktığımda babam annemi dışarıya çıkartıyordu. O sırada Çağla isimli arkadaşım kendini aşağıya attı. Ben kardeşimi kendi balkonumuzdan yan evin camına geçtik. Oradan aşağı kardeşimi sallandırdım ve attım” şeklinde konuştu.

“EŞİMLE ALEVLERİN ARASINDA KALDIK”
Eşini alevlerin içinden kurtararak dışarıya çıkartan ve yaşadığı anları gözyaşları içinde anlatan baba İbrahim Gencer, “Düzce’ye gidecektim. Evin koridorundaydım. Hanım ‘yanıyorum’ diye bağırınca koştum. Başka da bir şey hatırlamıyorum. Hanım zaten düşüp bayıldı. Rahatsızlığı var. Epey uğraştım. Uzun süre çıkaramadım. Çıkartana kadar alevlerin içinde kaldım. Dondum, kaldım. Dışarı çıktıktan sonra çocuklarımın alevler içinde kaldığını gördüm. Ağabeyi küçük kardeşini balkondan aşağıya attı. Buna da şükürler olsun” ifadelerini kullandı.

“ANNEMİN YANDIĞINI GÖRDÜM”
Alevlerin arasından atlayarak kurtulan 7 yaşındaki Furkan Gencer, iki kolunda meydana gelen yanıklar sonrasında hastanede tedavi edildi. Yaşadığı anları anlatan Furkan, “Ağabeyimle yukarıda film izliyorduk. Ben döner almaya çıktıktan sonra eve geldim. Evde bir anda çığlıklar duydum. Yukarıya çıkarak ağabeyime haber verdim. Annemin yandığını gördüm. Ağabeyim beni balkona çıkardıktan sonra aşağıya attı” dedi.
Furkan Gencer’in gece boyunca ‘Baba alevleri söndür’ diyerek kabus gördüğünü söyleyen baba İbrahim Gencer, gözyaşlarına boğuldu. Amcasının evinde kalan Gencer ailesi, yaşadıkları korku dolu anları unutmaya çalışıyor.
(İHA)