ZONGULDAK (AA) - Bülent Ecevit Üniversitesince (BEÜ) fahri doktora verilen Alev Alatlı, Ebubekir Eroğlu, Kudsi Ergüner, Ömer Faruk Tekbilek, Sadettin Ökten, Hasan Aycın ve Teoman Durali'nin isimleri, amfi, derslik, atölye ve sahnelerde yaşatılacak.

BEÜ Senatosu, fahri doktoralı kültür, sanat ve bilim adamlarının isimlerini ilgili fakülte ve eğitim birimlerinde yaşatma kararı aldı.

Bu doğrultuda İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesindeki amfiye Alev Alatlı’nın, Fen-Edebiyat Fakültesindeki dersliğe Ebubekir Eroğlu’nun, Devlet Konservatuvarındaki iki ayrı sahneye ney sanatçıları Kudsi Ergüner ve Ömer Faruk Tekbilek'in, Mühendislik Fakültesinde amfiye Sadettin Ökten’in, Güzel Sanatlar Fakültesindeki atölyeye Hasan Aycın'ın ve Farabi kampüsündeki 7/24 açık çalışma salonuna da Teoman Durali’nin isimleri verildi.

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin yetiştirdiği değerlerin üniversite gençliği tarafından tanınmasının önemine değindi.

Üniversite olarak uzun yıllar boyunca ülkenin kültür, sanat ve bilimine katkılar sunanan, alanıyla ilgili önemli bilgi üretimi ve gelenek oluşmasını sağlayan, hayatları bu çileli yolculuğa tanıklık eden değerli isimlere fahri doktora verdiklerini belirten Özer, bunun minnet ve vefa duygusunun bir ifadesi olduğunu dile getirdi.

- "Gelenek haline getireceğiz"

Özer, sadece fahri doktorayla yetinmek istemediklerine ifade ederek, şunları söyledi:

"Bu değerli insanların isimlerinin alanlarıyla ilgili eğitim birimlerindeki derslik, atölye ve sahnelerde de yaşamasını, böylece öğrencilerimizin dikkatini bu isimlere çevirerek hayatlarını ve eserlerini takip etmelerini sağlamak istedik. Böylece öğrencilerimizin bu ülkeye önemli hizmetleri olan ve eğitim gördükleri alanlarla ilgili ülkemizin yetiştirdiği önemli değerleri tanımalarını da sağlamayı amaçladık. Bu tavrı bir gelenek haline getirmeyi ve bundan sonra fahri doktora vereceğimiz insanların isimlerini de ilgili dersliklere vermeyi sürdüreceğiz."