Kastamonu’da yaşayan Adil Yeşiloğlu, fanatik Galatasaraylı olmasına rağmen kanarya kuşlarına ilgi duyuyor. Yeşiloğlu’nun yetiştirdiği bir kanarya, İspanya’da düzenlenen Dünya Kanarya Yarışması’nda en güzel öten kuş seçildi ve dünya şampiyonu oldu.
Kastamonu’da Mahkemealtı Sokak’ta ikamet eden Adil Yeşiloğlu (44), yaklaşık 40 yıldır kanarya yetiştiriyor. Fanatik Galatasaraylı olmasına rağmen Yeşiloğlu, küçük yaşından itibaren kanarya kuşuna ilgi duyuyor. Hatta Yeşiloğlu’nun yetiştirdiği bir kanarya, İspanya’da düzenlenen Dünya Kanarya Yarışması’nda yaklaşık 25 bin kuş arasından en güzel öten kuş seçildi ve dünya şampiyonu oldu. Dünya şampiyonu kanaryalar yetiştiren Yeşiloğlu, sarı-kırmızı renkli bir kanarya kuşunun da dünya şampiyonu olması temennisinde bulundu.
4 yaşından itibaren kanarya üreticiliği ve bakıcılığı yaptığını belirten Adil Yeşiloğlu, Kastamonu İl Özel İdaresi’nde çalıştığını ve kanarya yetiştiriciliğinin babasından kalan bir alışkanlık olduğunu belirterek, “Kanarya yetiştiriciliği, babamdan bana kalan bir miras oldu. Babam sayesinde kanarya kuşları bende bir tutku oldu. Şu anda 200-250 arasında kuş yetiştiriyorum. Ben, 40 yıldır kuş besliyorum ama kendimi hala yolun başında gibi hissediyorum. Bir ayda bu kuşların bakımı için maaşımdan daha fazlasını harcıyorum. Ama hiç önemli değil, çünkü bu kuşlar benim her şeyim, para ile falan zevkler değişilecek bir şey değil” dedi.

YETİŞTİRDİĞİ KANARYA, DÜNYA ŞAMPİYONU OLDU
İspanya’da düzenlenen Dünya Kanarya Yarışması’nda Türkiye’den İspanya’ya 632 kuşun gittiğini ifade eden Yeşiloğlu, “25 ülkeden giden toplam kuş sayısı 25 bindi, yani İspanya’da 25 bin kuş yarıştı. Bunların içinde muhabbet kuşları, papağanlar, paraketler, kanaryalar gibi kuşlar yarıştı. Bu kuşların arasında benim kanarya kuşum 120 puan aldı ve dünya şampiyonu olmayı başardı. Yani İspanya’da düzenlenen yarışmada ötüşte Dünya Malinua Şampiyonu oldu. Bu kuşumuz 2011 yılında doğdu ve 2012 yılında düzenlenen yarışmada yarıştı” diye konuştu.
Kendisinin aslında Galatasaraylı olduğunu aktaran Yeşiloğlu, “Arkadaşlarım, kanarya beslediğim için bazen bana kızıyorlar. Fakat fanatik Galatasaraylı olmama rağmen kanaryalardan da bir türlü vazgeçemiyorum. Galatasaraylı olmama rağmen, Fenerbahçe’nin amblemi olan kanarya besliyorum. Bunu arkadaşlarım çok yadırgıyor. Ama onları da kıramıyorum. İnşallah Galatasaray olarak biz de şampiyon oluruz. Ayrıca sarı-kırmızı renkli bir kanaryanın dünya şampiyonu olmasını isterim. Bu şekilde Galatasaraylıların da yüzünü güldürürüz” şeklinde konuştu.
Dünya şampiyonu kuşlar yetiştirmeye devam edeceğini anlatan Yeşiloğlu, şöyle konuştu: “İnşallah ileride daha çok dünya şampiyonu kanaryalar yetiştiririm. Özellikle bülbül dalında iddialıyım. İnşallah bülbül dalında da dereceler yapmak nasip olur. Bu kuş ile birlikte yanında yavruları da dahil 39 tane daha kuş aldım. Bu kuşların hepsi bana bir taksi parası değerinde geldi. Ama bu kuşu aldığımız için çok mutluyum.”
(İHA)