Bingöllü gençler, Amyotrofik Lateral Skleroz (ALS) hastalığına dikkat çekmek amacıyla, başlarından aşağı iş makinesi kepçesiyle su döktürdü. Gençler, Teknik Direktör Fatih Terim ve Acun Medya’nın kurucusu Acun Ilıcalı’ya meydan okudu.
ALS hastalığına dikkat çekmek ve hastalara yardımcı olacak maddi imkanları sağlamak amacıyla başlatılan ’Ice bucket challenge’ (Bir kova buz) kampanyası tüm dünyada çığ gibi büyüyor. ALS hastalığı ile savaşmak amacıyla başlatılan buzlu su kampanyasına Bingöllü gençler de destek verdi. Merkeze 10 kilometre mesafedeki Beyaz Toprak köyünde ikamet eden Furkan Birgönül (18), Oktay Bürçün (17) ve Hamza Aşkın (18) isimli üç kafadar, ALS hastalığında farkındalık oluşturmak amacıyla başlatılan kampanyaya destek verdi. Köye yakın mesafede bulunan bir şantiye alanına giden gençler, kepçe operatöründen kendilerine su dökmesi konusunda ricada bulundu. Ricanın kabul görmesi üzerine hazırlanan gençler, Teknik Direktör Fatih Terim ve Acun Medya’nın kurucusu Acun Ilıcalı’ya meydan okudu. Dere ağzından kepçeyle alınan suyun içerisine buz katıldıktan sonra gençlerin başından aşağı döküldü.
Gençlerden Furkan Birgönül, ALS hastalığına karşı başlatılan kampanya kapsamında kendilerine meydan okunduğunu belirterek, “Meydan okumayı kabul ettik. Bizde farkındalık yaratmak için böyle bir eylem yaptık” dedi.
Hamza Aşkın da meydan okudukları kişilere seslenerek, “Ya meydan okumayı kabul etsinler, ya da ALS hastaları için bir miktar parasal destekte bulunsunlar” diye konuştu.
ALS hastalığına dikkat çekmek amacıyla dünyanın birçok ülkesinde ünlülerin eylemde bulunduğunu ifade eden Oktay Bürçün ise, “Bizim ülkemizde de birçok ünlü sanatçı yaptı ama bizim ülkemizde toplanan para miktarı gerçekten çok az. Diğer ülkelerde daha fazla para toplandı bu yüzden tüm sanatçılarımızı duyarlılığa davet ediyoruz ve herkesin belli bir miktarda bağışta bulunmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.
(İHA)