ORDU (AA) - Fatsa Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bölgede kesme çiçek yetiştiriciliğini artırmak için personele seminer verildiği bildirildi.

Kesme çiçek yetiştiriciliğinin fındığa alternatif bir ürün olduğunu ifade eden Fatsa Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erkan Ayaz, bu kapsamda sürekli olarak kendilerini geliştirmeye gayret ettiklerini belirtti.

Personelin Yalova’da teknik eğitim aldığını ifade eden Ayaz, “İlimizde ve ilçemizde kesme çiçek yetiştiriciliğini geliştirip artırmak amacı ile Ordu Valiliği ve Ordu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından 27-31 Temmuz tarihleri arasında Yalova ilinde teknik eğitim düzenlendi. Eğitime ilçemiz personeli Ziraat Mühendisi Ayçin Oruç da katıldı. Eğitimde kesme gül yetiştiriciliğinin yanı sıra diğer iç ve dış mekan süs bitkileri hakkında bilgiler alınarak kesme çiçek mezatı ve Yalova Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü gezildi” dedi.

Ayaz, kesme çiçek yetiştiriciliğin fındığa alternatif bir ürün olduğunu, öğrenilen teknik bilgilerin ve metotların üreticiye birebir olarak aktarılacağını da sözlerine ekledi.