ORDU (AA) - Ordu Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Murat Küçükoğlu, Fatsa Devlet Hastanesi'nin yapımının hızla sürdüğünü söyledi.

Yeni Ünye Devlet Hastanesi'nde incelemelerde bulunan Küçükoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fatsa ilçesindeki hastanenin yüzde 80'inin bittiğini vurgulayarak, hastanenin tamamlanana kadar acil servis ve ameliyathane bölümünün Ünye’ye taşınacağını anlattı.

Fatsa Devlet Hastanesi'nin yapımı esnasında hastane hizmetlerini ilçenin farklı noktalarına yerleştirdiklerini belirten Küçükoğlu, şunları kaydetti:

"Vatandaşımızın mağdur olmaması için semt polikliniği açtık. Diyaliz bölümümüzü, diş bölümümüzü farklı bir yere konuşlandırdık. Bu hizmetlerimiz yeni Fatsa Devlet Hastanesi açılana kadar devam edecek. Fatsa Devlet Hastanesi yapımı süresince orada sadece acil servis ve ameliyat bölümümüz kaldı. Orada inşaat süreci devam ettiği için iş ve hasta güvenliği açısından bir an önce hastanenin terk edilmesi gerekiyor. Bu noktada Fatsa’da semt polikliniğinin olduğu alanda ayakta tedavi görebilecek hastalar için bir acil servis planlayacağız."

"Travma, hayati tehlikesi bulunan, trafik kazalarını ve acil ameliyat gerektirecek hastaların sağlık hizmetlerini yeni Ünye Devlet Hastanesi’nde vermeye çalışacağız" diyen Küçükoğlu, uzman hekimlerle Ünye Devlet Hastanesini güçlü tutacaklarını dile getirdi.

Küçükoğlu, Fatsa’da inşaatı devam eden yeni devlet hastanesinin ise yılın sonunda faaliyete geçmesini hedeflediklerini sözlerine ekledi.