ORDU (AA) - Gençlik ve Spor Bakanlığınca Fatsa ilçesinde yaptırılan gençlik merkezi binasının yaklaşık 2 ay sonra hizmete açılacağı bildirildi.

Fatsa Gençlik Merkezi Müdürü Berat Şahin, geçtiğimiz yıl Mart ayında yapımına başlanan gençlik merkezi binasında çalışmaların büyük oranda tamamlandığını belirtti.

Çevre düzenlemesi ve donanım ihtiyaçlarının karşılanmasıyla çalışmaların sona ereceğini ifade eden Şahin, "İki dönüm arazinin 675 metrekarelik kapalı alınında bir idari ofis, bir öğretmenler odası, bir modern dans ve folklor salonu, 2 bilgisayar işliği, bir müzik işliği, bir resim ve plastik sanatlar işliği, bir zeka oyunları salonu, 2 derslik, bir kütüphane, bir dinlenme salonu ve teras bölümleri bulunmaktadır" dedi.

Fatsa'nın çevre ilçelere oranla daha fazla göç aldığını savunan Şahin, "Göçlerle birlikte her geçen gün genç nüfus oranı artmakta. Şuan itibariyle kurum olarak hitap edebileceğimiz genç nüfus 25 bin civarında. Kurumun asıl sahibi olan gençlere yakın zamanda yeni binada hizmet verecek olmak bizleri şimdiden heyecanlandırmaktadır" diye konuştu.