ORDU (AA) - Fatsa Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Halil Bekyürek, "16 - 18 Ocak tarihleri arasında Türkiye Badminton Çeyrek Finali ve 27 Şubat - 1 Mart tarihleri arasında Anadolu Yıldızları Tekvando Türkiye Yarı Finalleri Fatsa’da oynanacak" dedi.

Bekyürek, toplam 7 ilden 180 öğrencinin badminton müsabakaları için ilçeye geleceğini söyledi.

Spor Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen Badminton Türkiye Çeyrek Finali'nin ilk ayağının 16 - 18 Ocak'ta Fatsa’da gerçekleştirileceğini belirten Bekyürek, "Bu projenin değişik ayakları var ve çeşitli iller bu projeye ev sahipliği yapıyor. Bu müsabaka için Fatsa’ya 11 ilden 180 öğrenci gelecek ve müsabakalar 3 gün sürecek. Bu müsabakalar toplam 7 ilde oynanacak. Fatsa’nın bu 7 il içinde yer alması çok güzel olacak" diye konuştu.

Anadolu Yıldızları Tekvando Türkiye Yarı Finali içinse Fatsa’ya 12 ilden 450 öğrenci geleceğini ifade eden Bekyürek, şunları kaydetti:

"Fatsa’ya bu müsabaka için 12 ilden 450 öğrenci gelecek ve müsabakalar 5 gün sürecek. Bu müsabakaya Fatsa’nın ev sahipliği yapması Fatsa için ilk olacak. Bu müsabaka toplam 4 ilde yapılacak. İnşallah finalleri de Fatsa’da yapılır. Bu müsabakalar için misafirperverliğimizin de çok iyi olması gerekiyor. İnşallah bu projelere güzel bir ev sahipliği yapabilirsek başka projeler de Fatsa’da oynanabilecek. Bu spor müsabakaları aslında bir turizm. Çünkü bu öğrenciler Fatsa’ya gelerek otelleri kullanacaklar ve yemeklerini burada yiyecekler. Burada Fatsa halkına önemli görevler düşüyor. Fatsalı vatandaşlarımız buraya gelecek olan öğrencilerimize ne kadar misafirperver yaklaşırsa bu müsabakaların devamı da Fatsa’da yapılacaktır. Ev sahipliğimiz ne kadar iyi olursa federasyon müsabakaların devamını bizlere vereceklerdir.”

Bekyürek, müsabakaların Fatsa 75. Yıl Spor Salonunda oynanacağını sözlerine ekledi.