ORDU (AA) - Fatsa Halk Eğitim Merkezi'nde 2014 - 2015 eğitim öğretim yılında 68 kurs açıldığı, kurslara bin 163 kişinin başvuru yaptığı bildirildi.

Fatsa Halk Eğitim Merkezi Müdürü Celal Acar, yaptığı açıklamada, kurslara 793 kadın ve 370 erkek vatandaşın kayıt yaptırdığını söyledi.

Onay bekleyen kurslarla sayılarının 80’e ulaşacağını vurgulayan Acar, "Kurslarımıza genelde bayanlar erkeklere oranla daha çok kayıt yaptırıyor. Çünkü erkek bir işte çalışıyor olabiliyor ama kadınlarımızın çoğu çalışmıyor. Boş vakitlerini değerlendirmek isteyen kadınlar ise bünyemizde açılan kurslarda ilgi alanına göre eğitim alabiliyor" dedi.

Kursların hemen hemen her meslek dalını kapsadığını vurgulayan Acar, şunları kaydetti:

"Bizlerin istediği kurslarımıza erkeklerin daha çok ilgi göstermesi. Bu kapsamda erkekleri ilgilendiren kurs sayılarını artırmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda avcı eğitimi, basketbol, futbol, kick boks, katı ve sıvı yakıt eğitimi kurslar açıyoruz. İlerleyen günlerde erkeklere yönelik kurslarımızı daha çok çeşitlendirmeyi düşünüyoruz. İsteyen kişiler ilgi alanlarına göre kurs talebinde bulunabilirler. Yeterli çoğunluğa ulaşıldığı zaman kurslarımızı hızlı bir şekilde açıyoruz."