ORDU (AA) - Fatsa ilçesinde Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen ve Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası'nın koordinatörlüğünü yaptığı "Fatsa Marka Değerler Fizibilite Çalışması" Projesi'nin tanıtımı yapıldı.

Fatsa Kültür Sarayı'nda gerçekleşen tanıtıma, Kaymakam Mehmet Yapıcı, Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Eroğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Cinoğlu, Fatsa Gençlik ve Spor ilçe Müdürü Halil Bekyürek, Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun Karataş, Fatsa Genç İş Adamları Derneği Başkanı Serkan Erdik, Fatsa Esnaf ve Kredi Kooperatifi Başkanı Ayhan Baş ve çok sayıda turizm işletmecisi ve iş adamı katıldı.

Proje kapsamında Fatsa’daki marka değerleri tespit edeceklerini söyleyen Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun Karataş, şunları kaydetti:

"Proje, 2015 yılı DFD programı kapsamında hazırlanacak olan tanıtım filmi ve markalaşma çalışmasının ön hazırlığı ve Karadeniz Bölgesi'nde başlatılan turizm kaynaklı kalkınma projesini destekleyici niteliktedir. Projenin tamamlanmasıyla, Fatsa’da markalaşma potansiyeli olan turizm değerleri tespit edilecek ve tespit edilen marka değerlerinin ulusal ve uluslararası alanda tanıtılması için strateji geliştirilecek. İlçede gerçekleştirilen turizm faaliyetleri çeşitlendirilecek ve yapılan toplantılar ile Fatsa’ya ait turizm değerleri belirlenecek. Hazırlanan stratejilerin uygulanmasıyla birlikte, 2015 yılı itibariyle değerlerin markalaşmasını sağlamak ve markalaşma stratejisini ortaya çıkararak uzun vadede yapılacak olan çalışmalara temel oluşturacak bir adet strateji analizi kitabı oluşturulacak."

Projenin hedefiyle ilgili bilgi veren Karataş, “2012 verilerine göre Fatsa’ya gelen 25 bin 782 turist sayısı 2017 yılına kadar yüzde 60 artırılacak. Proje ile 1.5 gün olan Fatsa’da konaklama süresini 4 güne çıkarmak, 28 bin 4 olan ilçede konaklama sayısını 2017 yılına kadar yüzde 40 artırmak, Fatsa’da 8 olan konaklama sayısının 2017 yılına kadar 12’ye çıkarılması için yatırım alanlarına ve yatırımcılara ulaşmayı hedefliyoruz” diye konuştu.