ORDU (AA) - Fatsa Ticaret Borsası Başkanı Ali Feyzi, fındık fiyatlarının arz talep doğrultusunda ortaya çıktığını belirterek yeni sezon fındıkların 11 liradan alınmaya başladığını söyledi.

Feyzi, makamında düzenlediği programda Fatsa Ticaret Borsa’sının en yaşlı üyesi olan fındık tüccarı Rahmi Yangın’a yeni fındık sezonu öncesi başarı plaketi verdi. 

Plaket takdimiyle en yaşlı üyeleri Yangın’ı yeni fındık sezonu öncesi onurlandırmak istediklerini ifade eden Feyzi, “Yeni fındık sezonunu en yaşlı üyemiz olan Rahmi beyin iş yerinden başlatmak istedik. Kendisine kurumumuza, bölgesine yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür plaketi vermeyi yönetim kurulu arkadaşlarımızla birlikte karar aldık. Yıllardır fındık alanında hizmet vermiş ve kendisini her anlamda örnek almış birileri olarak bundan sonraki ticari hayatında da kendisine başarılar dilerim" dedi.

Üreticileri hasada erken başlamamaları noktasında uyaran Feyzi, şunları kaydetti:

"Yeni fındık sezonu öncesinde yaşanan rekolte tartışmalarını geride bıraktık. Fındık hasadının ve yaşanacak yeni sezonun tüm kesimlerce, kazasız belasız ve bereketli geçmesini diliyorum. Fiyatların arz talep dengesine göre oluşacağının öncelikle bilinmesini isterim. Şu anki konjonktüre göre, yeni sezon fındık fiyatları 11 lira ile 11 lira 50 kuruş arasında başlamıştır. Üreticilerimiz fındıklarını erken toplamasın. Fındıklarını kurumuş bir şekilde naylon olmayan çuvallar içerisinde pazara indirsin. Yoksa aflatoksin oluşacaktır. Ayrıca erken toplanan fındık kilo ve randıman kaybına neden olacaktır."

Kendisine plaket taktim edilen Yangın ise yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederek Fatsa’da senenin ilk fındığını almanın mutluluğunu yaşadığını belirtti.