ORDU (AA) - Fatsa Ziraat Odası Başkanı Mehmet Özgen, 2015 yılı mazot ve gübre destekleme dosyalarının kayıtlarını yapamaya başladıklarını ve son tarihin 31 Aralık 2014 olduğunu söyledi.

Özgen, yaptığı açıklamada, mazot gübre desteklemesi için güncelleme yapmayan üreticilerin alan bazlı destek ödemelerine de müracaat edemeyeceklerini hatırlattı.

Üreticilerin mağdur olmaması için kayıtlarını güncellemesini isteyen Özgen, şunları kaydetti:

"Vatandaşlarımız 2015 yılı mazot gübre destekleme dosyalarını en geç yıl sonuna kadar teslim ederek güncellenmesi gerekiyor. Bu sürenin uzatılıp uzatılmayacağı şu anda belli değil. Genel Başkanımız Şemsi Bayraktar’ın da girişimleriyle üreticilere yardımcı olabilmek adına ciddi bir uğraş verildi. Bu dosyaların bizlere teslim edilerek güncellenmesi vatandaşın kendi menfaatine olacak. Ziraat Odası olarak mesai saati gözetmeksizin biz dosya kabullerini yapıyoruz. İlçe Gıda ve Tarım Müdürlüğü dosyaları eskisi gibi değil tek tek parsel olarak oluşturdu. 2014 yılında çiftçilere dönüm başına 170 lira ödendi. Yalnız önümüzde genel seçimler var ve devlet 2015 yılında dönüm başı 340 lira toplu para ödeyebilir. Hükümet tarafından bu para toplu ödenirse 10 dönüm yeri olan bir vatandaş 3 bin 400 lira para alacak. Ödenmesi noktasında bizlerin ve diğer STK’ların önemli gayret ve çalışmaları var."

Özgen, 2014 yılında 13 bin 100 çiftçinin dosya kaydını yaptıklarını belirterek şöyle devam etti:

"13 bin 100 üreticimiz geçen sene Fatsa’da mazot ve gübre desteğinden yararlandı. Bu sene yeni dosya girişlerimiz var ve bu sayı 13 bin 500 çıkabilir. Günlük 500 ile 600 arası üreticimizin dosyasını sisteme kayıt ediyoruz. Bundan sonra cumartesi günleri de açık kalarak süre ile ilgili sıkıntıyı ortadan kaldırmayı ve üreticilerimizin işlerini halletmeye çalışacağız. Üreticilerimiz şu an için duyarlı davranıyor ve güncellemelerini gerçekleştiriyorlar. Bu konuda üreticiler mağdur olmasınlar ve gerekli güncellemelerini yapsınlar."