ORDU (AA) - Ordu Büyükşehir Belediyesince Fatsa ilçesinde "Doğu Batı Medeniyeti ve Geri Kalmışlık Sorunu" konulu konferans düzenlendi.

Fatsa Kültür Sarayında düzenlenen konferansı, Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Fatsa Emniyet Müdürü İbrahim Etem Öztürk, Milli Eğitim Müdürü Ekrem Cinoğlu, daire amirleri, sivil toplum kuruluşları başkanları ve çok sayıda davetli izledi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan araştırmacı yazar Lütfü Özşahin, batı medeniyetinin doğu medeniyetini sürekli yıpratmaya çalıştığını öne sürerek, şunları söyledi:

"Batılar için doğu, barbar insanların yaşadığı, ilkel ve yobaz bir medeniyettir. Sürekli olarak gündemde doğuda meydana gelen şiddetten bahsediliyor. IŞİD, Hizbullah, El Kaide ve El Musra gibi örgütlerin terör estirdiğini söyler ve bu kişileri sürekli İslam ile bağdaştırırlar. İslam dinini kötüleyerek karalamaya çalışırlar. Batı doğuyu sömürüyor ve burada bir sorun çıktığı zaman Müslümanlar şiddet üretiyor deniliyor. Hiç ulusal basında Yahudi terörü ya da Hristiyanlar terör yapıyor diye bir şey duyuyor muyuz? İslamı yozlaştırmak için kötülüyorlar."