ORDU (AA) - Fatsa Devlet Hastanesinde kapalı tüp mide ameliyatı gerçekleştirildiği bildirildi.

Fatsa Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memuru Gürkan Atalay, fazla kilolarından rahatsız olunca Fatsa Devlet Hastanesine giderek kapalı tüp mide ameliyatı olmak istedi.

Genel Cerrahi Uzmanı Erkan Aksoy tarafından gerçekleştirilen ameliyat sonrası 155 kilogramdan 146 kilograma kadar düşen Atalay, bugün hastaneden taburcu olarak evine gitti.

Aksoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, hastanın genel durumunun her geçen gün daha iyiye gittiğini söyledi.

Obezitenin günümüzün en önemli sağlık sorunlarından biri haline geldiğine dikkati çeken Aksoy, "Obezite beraberinde birçok hastalığı taşıyor. Cerrahi olarak en önemli operasyonu bu tip hastalara yapıyoruz. Cerrahi de bütün hastaları kabul edemiyoruz. Cerrahi müdahale için kriterlerimiz var ve buna göre müdahalelerde bulunuyoruz. Tüp mide operasyonunda midenin yüzde 80'ini çıkarıyoruz." dedi.

Hastanın kendilerine nefes darlığı, kilolarından dolayı yürüyememe ve diyabet şikayetiyle başvurduğunu aktaran Aksoy, "Hastamızda obezitenin yaşam kalitesini olumsuz şekilde etkileyecek bir durumu vardı. Kilolarından dolayı bu tür hastalarımız geride kalıyorlardı. Devlet hastaneleri anlamında Ordu'da ilk defa buradaki hastanemizde bu ameliyatı gerçekleştirdik. Hastamıza tüp mide ameliyatı yaptık. Midesinin yüzde 80'ini çıkardık ve artık kendisini taburcu ediyoruz." diye konuştu.

Hastanenin Başhekimi Nurdoğan Karadağlıoğlu ise hastanenin 14 Mart tarihinde açıldığını ve kısa sürede bu kadar büyük operasyonlar yapabilecek duruma geldikleri için gururlu olduklarını belirtti.

Hasta Gürkan Atalay da ameliyattan önce günlük 3 paket sigara içtiğini ve diyabet ilacı kullandığını anlatarak, ameliyatın ardından sigara ve diyabet ilacı kullanmadığına işaret etti.

6 günde 9 kilogram verdiğine dikkati çeken Atalay, şunları kaydetti:

"Ben morbit obezite hastasıydım. Ameliyata girmeden önce 155 kilogram ve 1.80 santimetre idim. Kilolarım yüzünden sıkıntılar çekiyordum. Astım ve şeker hastalığım vardı. Hocamızın Fatsa Devlet Hastanesinde bu tip ameliyatlara başlayacağını duydum ve ilk olarak sıraya girdim. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Geçtiğimiz perşembe gününden bu zamana kadar 9 kilo verdim ve sigarayı da bıraktım. Şeker hastalığım da düzeldi diyebilirim. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum."