ORDU (AA) - Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen, "Fatsa Kodluyor" projesi kapsamında 84 öğrenci eğitim alıyor.

Fatsa Zafer Özdeniz ilkokulunda açılan Bilim Evinde öğrenciler, LEGO ve ARDUINO üzerine eğitim alıyor.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bilim Evinde bulunan kodlama atölyesinin tam olarak faaliyete geçtiğini söyledi.

Burada toplam 84 öğrenciye 12 kursiyer öğretmen tarafından uygulamalı eğitim verildiğini kaydeden Atinkaya, kodlamanın önemine değinerek, geleceğe şekil verecek bir nesil yetiştirmek için mücadele ettiklerini kaydetti.

Geçtiğimiz yaz döneminde 48 öğrenciye 6 hafta süreyle kurs verildiğini hatırlatan Atinkaya, öğrencilerin bu kurslarda Strach, Am Blockly, Cod Org kodlama eğitimi ve Arduino robotik Kodlama konusunda eğitim aldıklarını aktardı.

2018-2019 Eğitim-Öğretim yılında kursların devam ettiğini anımsatan Atinkaya, şunları kaydetti:

"İlçemiz Şehit Zafer Özdeniz ilkokulu binasında bulunan Kodlama Atölyemizde öğrenci velilerimizle toplantı yapılarak guruplar belirlendi ve 84 öğrencimize yönelik kurslarımız başladı. Kurslar hafta içi ve hafta sonu 5 gurup halinde verilmektedir. Geleceğin inşasında büyük sorumluluklar üstlenen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür eder, başarılarının devamını dileriz."