Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Fenerbahçe’nin Şike olayı sürecinde başkanından taraftarına kadar inanılmaz tarihi bir direniş, birlik ve beraberlik gösterdiğini ifade etti.
CNN Türk’te yayınlanan Tarafsız Bölge programında Ahmet Hakan’ın sorularını yanıtlayan 26. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ
6 Ocak 2012’de kendisini tutuklandığını hatırlatarak, "Haziran seçimlerinden sonra bir olay daha var. 3 Temmuz 2011 Fenerbahçe Şike olayı. Bu süreçte dik duran, gerçek mücadele yapan ama her boyutuyla başkanından son taraftarına kadar Fenerbahçe inanılmaz tarihi bir direniş, birlik ve beraberlik gösterdi" dedi.

TSK’nın yapılanması
14 Nisan 2009’da cemaatin bir tehdit olduğunu söylediğini belirten Başbuğ TSK’nın yapılanmasına ilişkin, "Hukukçular OHAL yasasına dayalı olarak kanun hükmünde kararnameyle siz kanunları değiştiremezsiniz diyor. İkinci söyledikleri geleceğe yönelik değişiklikler yapamazsın. Şekil olarak doğru değil. Eğer teşhiste cemaatle ilgili bir tedbir alacaksınız buna bir diyeceğimiz yok. OHAL kararnamelerinde alınan kararlar TSK’nın yapısını bozuyor. TSK’nın yeniden yapılanması normal yasal prosedürle yapılmalı" diye konuştu.
(İHA)