Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ - PYD) elebaşı Fetullah Gülen’in, 1976 yılında Manisa merkezi vaizi iken şimdiki adıyla Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesinde yattığı iddia edildi.
İddialara göre, İzmir merkez vaizliğine atandığı yıllarda Manisa’ya yakın ilgi gösteren FETÖ/PDY elebaşı Fethullah Gülen, Salihli ve Turgutlu gibi Manisa’nın ilçeleriyle hafta sonları vaizlik çerçevesinde irtibat kurdu. Bu irtibatlar örgütün ilk yapılanmalarını oluşturdu. Daha sonra Edremit vaizliğine tayin edilen Fethullah Gülen, bölgeden ayrılmak istemedi ve kısa sürede 1974 yılında Manisa merkez vaizliğine atanmasını sağladı. Muradiye Cami’sinde vaizlik faaliyeti yürüttü. Manisa, bu süreçte örgüt yapısı için önemli illerden biri haline geldi.

FETÖ LİDERİ AKIL HASTANESİNDE YATMIŞ
Fethullah Gülen’in bu dönemleri Yazar Süleyman Yeşilyurt’un 2014 yılında kaleme aldığı ‘Pensilvanya Canbazı’ adlı kitapta detaylarıyla anlatılıyor. Kitapta FETÖ/PDY elebaşı Fetullah Gülen’in 1976’da Manisa Merkez Vaizi iken çok istediği İzmir ve İzmir Hisar Camii’ne tayinini yaptıramadığı için sıkıntıya girdiği bilgisine yer veriliyor. Bu ve benzeri nedenlerle vaazlarında sürekli cemaatle tartıştığı kaydedilen kitapta, Gülen’in ayırca camide sürekli baygınlık geçirmesinden dolayı şimdiki adıyla Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’ne gönderildiği de anlatılıyor. Hastanede bir ay tedavi gören Gülen’i, dönemin Diyanet İşleri Başkanlığı yetkililerinin, durumunun düzelmesi için İzmir Buca’ya vaiz olarak gönderdiği de kitapta aktarılıyor.
(İHA)