BARTIN (AA) - Bartın'da, Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında 57 kişi tutuklandı, 19 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bartın Cumhuriyet Savcılığından yapılan yazılı açıklamada, yargı mensupları, askeri personel, emniyet mensubu, kamu görevlileri ve sivil vatandaşlara yönelik soruşturma kapsamında 86 kişi hakkında soruşturma yürütüldüğü belirtildi.

FETÖ/PDY yapılanmasına karşı gerekli güvenlik önlemlerinin alınmasından sonra bütün yurtta bu yapıya karşı cezai ve idari soruşturmaların yürütüldüğü vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İlimizde yürütülen soruşturma kapsamında bugüne kadar toplam 86 kişi hakkında soruşturma yürütülmüş olup, bunlardan 57 kişi tutuklanmış, 19 kişi adli kontrol altına alınmış, 6 kişi hakkında da yakalama müzekkeresi çıkarılmış, 2 kişi serbest bırakılmıştır. Halen 2 kişi de soruşturma kapsamında gözaltında bulunmaktadır. Tutuklananların 3'ü yargı mensubu, 9'u askeri personel, 15'i emniyet mensubu, 11’i çeşitli kurumlarda kamu görevlisi, 19 kişi de sivil vatandaştır."