İstanbul Aile Mahkemesi’ne avukatı aracılığıyla dava açan Neval B.'nin iddialarına göre 16 yıl önce evlenen çiftin iki çocukları oldu. Neval B., üniversiteden mezun olduktan sonra Adli Tıp Kurumu Başkanlığı Narkotik Şubesi’nde Narkotik uzmanı olarak çalıştı. İddiaya göre üç yıl önce Gürol B. FETÖ/PDY terör örgütüyle ilişkisi bulunduğu gerekçesiyle 23 Temmuz 2016’da tutuklandı ve çalıştığı Adli Tıp Kurumu’ndaki görevinden 29 Ekim 2016’da ihraç edildi.

FETÖden tutuklanıp serbest kalmıştı... 2,5 milyonluk boşanma davasında ilginç sözlerİstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açılan Gürol B. 14 Temmuz 2017 tarihinde ise tahliye edildi. Bu soruşturmaların hemen akabinde eşinin bu soruşturması delil gösterilen ve görevinden ihraç edilen Neval B.’ye takipsizlik kararı verildi. Takipsizlik kararında Neval B.’nin FETÖ’yle hiçbir ilgisinin olmadığı anlaşıldı.

“GÜVEN PROBLEMİ YARATTI”


Müvekkilinin, Gürol B. ile evli olduğu için işini kaybettiğini ileri süren Neval B.’nin dava dilekçesinde şu iddialara yer verdi:

“Müvekkilim eşinin FETÖ’yle bağlantısı olduğuna hiçbir zaman ihtimal vermemiştir. Ancak 21 Şubat 2017 tarihli ilk duruşmada müvekkilimin mahkemede öğrendiği olaylar kafasında soru işaretlerine neden olmuş ve eşine büyük bir güvensizlik yaşamaya başlamıştır. Müvekkilim eşinin Bank Asya’da parasını olduğunu öğrenmiştir. Ayrıca evinde hiç görmediği Fetullah Gülen şiir CD’si çıkmış, eşi de bunu kabul etmiştir. Bu CD’lerin evdeki diğer CD’lerin yanında değil de evin arka koridorundaki gömme dolabın içinden çıkması müvekkil için güven problemini arttırmıştır” dedi.

2.5 MİLYON TAZMİNAT İSTEDİ

Müvekkil kafasındaki sorulara cevap aradı. Ancak her defasında eşi ile şiddetli tartışmalar yaşadı. Gürol B. eşine, ‘Sen bana hesap mı soruyorsun. Sana hesap vermek zorunda değilim’ diyerek olayı içinden çıkılmaz bir hale getirdi. Ayrıca Gürol B.’nin hapishanede iken Peygamber Efendimizin onları ziyarete geldiğini söylemesi gibi garip ifadeler Neval B.’nin kafasında derin üzüntü ve kaygıya neden oldu. Bu tartışmalar sürerken Gürol B. çocuklarına, ‘Biz annenizle boşanıyoruz, ben bu eve bir daha gelmeyeceğim’ demesi çocuklarda derin bir travmaya neden oldu. Gürol B. evi terk ederek annesinin yanına gitti. Bir ay sonra annesiyle eve dönen Gürol B., ‘Senden boşanmayacağım, seni göndereceğim’ diyerek Neval B.’yi tartakladı. Tarafların boşanmasına, çocukların velayetinin anneye verilmesine ve 2 milyon 500 bin lira tazminat ile çocuklar ve kendisi için aylık 15 bin lira tedbir nafakasına hükmedilmesini istiyoruz.” (HÜRRİYET -