FETÖ/PDY elebaşı Fetullah Gülen ile aynı soyadını taşıyan vatandaş soyadını değiştirmeye karar verdi.
Bodrum’da yaşayan 60 yaşındaki Nejat Gülen, FETÖ/PDY elebaşı Fetullah Gülen ile aynı soyadını taşıdığı için utanç duyduğunu söyledi. Gülen, soyadını Ata olarak değiştirmeye karar verdiğini ifade etti.
Nejat Gülen, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından soyadını değiştirme kararı aldığını belirtti. Aslen Manisalı olan ve Bodrum’da bir restoranda müdürlük yapan Nejat Gülen, Atatürk’ün kısaltması olarak ’Ata’ soyadını almak istediğini söyledi.

"ÖYLE KİRLENMİŞ, PİS BİR SOYADI OLMUŞ Kİ"
Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Nejat Gülen, ülkemizde yaşanan hain saldırılardan dolayı bu kararı aldığını anlatarak, "Zor bir karar, kolay bir karar değil. Geçmişimiz Manisa’da bellidir. Sarıçamlı gazyağcı Hasan Efendi dendiği zaman Gülen Ailesi olarak tek bizi tanırlar. Fakat bu yaşanan olaydan sonra soyadımı değiştirmeye karar verdim. Utanç duyuyorum. Taşımayacağım bu soyadı. Bir yere gittiğim zaman adımı, soyadımı söylediğimde yüzüme bakıyorlar. Öyle kirlenmiş, pis bir soyadı olmuş ki Gülen soyadı. Ben karar verdim, taşımak istemiyorum" diye konuştu.
Gülen şöyle devam etti:
"Şimdi önümde bir sürü işlem olacak. Diplomalarım, ehliyetlerim, kaptan ehliyeti, bir ton evrak. Her şeyim değişecek. Sıkıntılar yaşayabilecek miyim? Ne tür zorluklar çekeceğim? Onu bilmiyorum. Ama soyadımı değiştireceğim, Atatürk’ün kısası Ata soyadını alacağım. Nejat Ata olacağım. Karar aldım, en yakın zamanda yani Pazartesi günü müracaat edeceğim. Bu kararı aldığımdan dolayı gururluyum da. O pis soyadı taşımak istemiyorum."
(İHA)