GİRESUN (AA) - Giresun'da, OHAL Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin KHK çerçevesinde kapatılarak Milli Eğitim Müdürlüğüne devredilen Çağrı İlk ve Ortaokul binası İmam Hatip Ortaokulu'na dönüştürüldü.

İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çağrı İlk ve Ortaokulu'nun kapatılarak binanın Milli Eğitim Bakanlığı'na devrinin ardından, buranın daha verimli kullanımı için çalışmalara başladıklarını söyledi.

Kapatılan okulun binasını Merkez İmam Hatip Ortaokulu'na tahsis ederek burayı değerlendirme kararı aldıklarını belirten Akkurt, "Merkez İmam Hatip Ortaokulu binamız oldukça eski. Hazırladığımız proje ile de bu okulumuzu yıkarak yerine yeni bir bina yapımını hedefliyoruz. İnşaat çalışmaları sırasında da bu İmam Hatip Ortaokulu'muzu Giresun merkezdeki başka bir okula taşıyacak, iki eğitim kurumumuzun bir çatı altında faaliyetlerine devam etmesini planlamıştı. Çağrı İlk ve Ortaokulunun kapatılarak binasının Milli Eğitim Bakanlığımıza devredilmesinin ardından, burayı bina ihtiyacı bulunan Giresun Merkez Ortaokulu'na tahsis etmeyi uygun bulduk. Öğrencilerimizi başka bir okul bünyesine taşımaktansa, elimize geçen bu güzel imkanı değerlendirmek istedik" dedi.

Okul binasına Giresun Merkez Ortaokulu tabelasının asıldığını aktaran Akkurt, ortaokulun eylül ayından itibaren yeni yerinde eğitime başlayacağını da sözlerine ekledi.