SAMSUN (AA) - İLYAS GÜN - Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantısı olduğu gerekçesiyle Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan ve Milli Eğitim Bakanlığına devredilen Feza Berk Kolejinde yapılan incelemede, gizli odalar bulunduğu tespit edildi.

İlkadım ilçesinde bulunan Feza Berk Koleji, Milli Eğitim Bakanlığına devredildikten sonra Yıldırım Beyazıt Ortaokulu adıyla hizmet vermeye başladı.

Okulda yetkililerce yapılan incelemelerde, binanın 4. katında sadece özel kartla çalışan asansörle ulaşılabilen bölüm bulunduğu ortaya çıkarıldı. Yetkililer, odalara kilitleri kırarak girebildi.

Lüks otel konforunda döşenmiş 3 dinlenme ve toplantı odası, 24 kişilik yatak kapasiteli odalarda, 3 mutfak ile yemekhane de bulunuyor.

- Tüm odalarında projeksiyon cihazı mevcut

Duvarlardaki çeşitli tabloların dikkati çektiği gizli toplantı odalarında özel döşenmiş koltuk ve büyük avizeler yer alıyor. Tüm odalarında videokonferans görüşmesi yapılabilmesi amacıyla projeksiyon cihazı ve perdeler bulunduğu da belirlendi.

Günlük kayıt yapan kameraların bulunduğu gizli bölümde kayıtların, masaüstü bilgisayarlarda değil, dizüstü bilgisayarlarda tutulduğu değerlendiriliyor.

FETÖ'nün üst düzey toplantılarının gerçekleştirildiği ve misafirhane olarak kullanıldığı düşünülen katta lüks otelleri andıran konfor ve şıklıkta döşenmiş, uzaktan kumandalı aydınlatma sistemleri ve ayrı banyolara sahip odalara da rastlandı.