BARTIN/KARABÜK (AA) - Bartın'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki için meydanlardaki demokrasi nöbeti sürüyor.

Bartın Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelenler, ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak ve slogan atarak darbe girişimine tepki gösterdi.

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, burada yaptığı konuşmada, 23 gündür tutulan demokrasi nöbetinin Yenikapı'da yapılacak miting ile taşlandırılacağını söyledi.

Yenikapı'da yapılacak mitinge tüm siyasi parti liderlerinin katılacağını anımsatan Tunç, "Bu miting eş zamanlı olarak tüm ülkemizin dört bir köşesinden izlenecek. Bartın olarak 23 gecedir hiç yorulmadınız, nöbet yerinizi hiç terk etmediniz. 15 Temmuz gecesinden itibaren vatanımıza bir zarar gelmesin diye sonuna kadar nöbet tuttunuz. Gurbetten gelen vatandaşlarımız hoş geldiniz. İşte onlar tatildeyken FETÖ’cü hainler ülkemize saldırdılar. Milletimiz bu hainlerin karşısında dimdik durdu. Topun, tüfeğin, tankın karşısında çıplak elleriyle karşısında durarak bayrağımızı indirmeyiz dediler." diye konuştu.

Meydanda tutulan demokrasi nöbetine Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, AK Parti Bartın İl Başkanı Hüseyin Manav, belediye başkanları, daire amileri, Bölgesel Amatör Lig'de mücadele eden Bartınspor'un yöneticileri ve futbolcuları ile vatandaşlar katıldı.

- Karabük

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından, Karabük ve Safranbolu'da vatandaşlar "demokrasi nöbeti"ne devam ediyor.

Karabük Kent Meydanı'nda toplanan vatandaşlar birlikte akşam ve yatsı namazını kıldı. Meydandaki vatandaşlar, ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak ve slogan atarak darbe girişimine tepki gösterdi.

Safranbolu ilçesinde de Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı'nda toplanan vatandaşlar yatsı namazının ardından meydanda nöbetlerini sürdürdü.

Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, gazetecilere yaptığı açıklamada, halkın darbe girişiminin olduğu günden beri meydanlardan ayrılmadığını anımsattı.

Vatandaşların işten çıktıktan sonra meydana geldiğini ifade eden Bulacak, "Vatandaşlar demokrasiye, milli iradeye, vatanına ve bayrağına sahip çıktı." dedi.