Erzurum’da dört sene boyunca bir yurtta kalan kız kardeşine 15 Temmuz darbe girişiminden 2 ay önce ‘F’ serili dolar verildiğini söyleyen İmam Zeynel Gül, olayın gün yüzüne çıkartılması gerektiğini söyledi.
Erzincan’da görev yapan 26 yaşındaki İmam Zeynel Gül, 18 yaşındaki kız kardeşi Hacer Gül’ün dört sene boyunca Erzurum’daki Abdurrahman Gazi Özel Kız Öğrenci Yurdu’nda kaldığını söyleyerek 15 Temmuz darbe girişiminden 2 ay önce kardeşine ‘F’ serili 1 dolar verildiğini anlattı. Kardeşi dışında 7 öğrenciye de 1 dolar verildiğini belirten ağabey, olayla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulundu.
Kardeşi Hacer Gül’ü dört sene önce Erzurum’da bulunan Abdurrahman Gazi Özel Kız Öğrenci Yurdu’na kaydettirdiklerini söyleyen ağabey Zeynel Gül, şu iddialarda bulundu:
“Kardeşimizi, dört yıl önce, Erzurum’da bulunan Abdurrahman Gazi Özel Kız Öğrenci Yurdu’na kaydını yaptırdık. Kur’an-ı Kerim ve Arapça öğrenmesi için gönderdik fakat geçtiğimiz Ramazan ayının onuncu gününde Kur’an kursunda çocuklara 1 dolar dağıtmışlar. Annem daha öncesinde kız kardeşimin elinde verdikleri 1 doları görüyor ve darbe sonrasında da 1 dolar meselesi gündeme çıkınca annem durumu bana anlattı. Ben de hemen kardeşimi arayarak bunun doğru olup olmadığını teyit etmek istedim. Kardeşim de doğru olduğunu söyledi. Sonra doların fotoğrafını istedim kendisinden. ‘F’ serisi doları görünce durumu ilgili mercilere bildirdim. Yani savcılığa giderek tutanak tuttuk.”

“NEDEN 1 DOLAR VERİLDİĞİNİ SORDUK”
Durumu anlamak için yurt görevlileriyle irtibata geçtiklerini anlatan ağabey Gül, “Kursun ileri gelen hocalarından birisi bize mesaj atarak bu 1 doların onların en büyük ağabeylerinden biri olan Hasan A.’nın annesinin vefatı dolayısıyla her yıl adet olarak getirerek dağıttıklarını söylediler. Ben de kardeşime böyle bir durum var mı diye sordum. Kardeşim de öyle bir şey olmadığını dört yılda ilk defa böyle dolar dağıtıldığını söyledi. Ayrıca diğer kızlara da sorduk onlar da böyle bir şeyin olmadığını anlattılar bize” diye konuştu.

“ZEKAT OLDUĞUNU SÖYLEDİLER”
Bir süre sora bölge sorumlusu tarafından arandıklarını dile getiren İmam Zeynel Gül, “Daha sonra yine bunu doğruladıktan sonra bölge sorumlusu Ahmet Ş. isimli birisi arayarak 1 doların yanı sıra 20 TL de verdiklerini ve bunun zekat olduğunu söyledi. Yine teyit etmek için kızlarla mesaj yoluyla iletişime geçtim. Onlar da 1 doların yanında kesinlikle 20 TL’nin verilmediğini söylediler. Burada söylemek istediğimiz meselelerin aslı şudur; bir vatandaş olarak ve özellikle de İslam’ı öğrenmek için gönderdiğimiz kardeşimize burada görüyoruz ki 1 dolar dağıtılıyor. Öğrencilerden bazıları bunun bereket getirdiğini düşünmüşler. Hatta birisi doları babasının cüzdanına koymuş. Eğer bereket içinse Türk parasının köküne kramp mı girdi? Yani 1 TL’yi okuyun verin ya da 10 TL’yi okuyun verin. Neden dolar ve neden George Washington? Maneviyatı yüksek biri mi ki bizim ilmimizde veya bizim kültürümüzde. Çok değerli biri mi ki George Washington resmini oku, üfle götür” şeklinde konuştu.

“KARDEŞİME ’NEDEN BİZİ SAVUNMADIN’ DEDİLER”
Olayla ilgili kardeşinin arandığını belirten ağabey Gül, “İlk önce bize Hasan A.’nın annesinin vefatı dolayısıyla dediler daha sonra bölge sorumlusu Ahmet Ş. bunun aksine zekat olduğunu söyledi. Şimdi burada bu çocuklar neden akledip durumu ailelerini anlatmadılar bu sorulabilir. Ahmet Ş. denen bölge sorumlusu ağabeyleri nasıl bir genç yetiştirdiklerine istinaden neden bizi savunmadın? Biz sana dört sene emek verdik neden abine ve annene karşı böyle bir paranın olmadığını inkar etmedin? Varsa da neden anne bu paralar dini boyuttadır diye söylemedin demiş” ifadelerini kullandı.

“KARDEŞİMDEN DOLARI GERİ GETİRMESİNİ İSTEDİLER”
Yaşanan olaylar sonrası kız kardeşi 18 yaşındaki Hacer Gül’ü yurttan aldıklarını söyleyen ağabey Zeynel Gül, “Kardeşimi de bir daha gitmemek üzere yurttan aldık. Şimdi kursa dönmesini isteyerek arıyorlar. Doları da hatta getirmesini istiyorlar. Bunun bir an önce cevap bulmasını istiyoruz. Gerek izlediğimiz haberlerden yola çıkarak gerekse de dolardaki serilerin aynı olmasıyla bu bizi endişeye sevk etti. Biz zaten bunun açıklığa çıkmasını istiyoruz. Biz aile olarak özellikle 1 doların gündemde böyle çalkantılı olmasıyla kendimizi zan altında hissediyoruz. Psikolojik olarak da huzursuz hissediyoruz. Acaba evladımızı da herhangi bir şeye bulaştırdılar mı diye düşünüyoruz” dedi.
Olayın açığa kavuşturulması gerektiğini ifade eden Gül, “Eğer ki FETÖ denen bir örgütle arka planda, öğrencilerin bilmediği bir noktada iletişim olmuşsa bunun açığa çıkmasını ve bu tuzağı kuran veya bu oyunu oynayan kişiler bir an önce yetkililer tarafından tespit edilerek bedelini ödemelidir” diye konuştu.
(İHA)