FETÖ yüzünden polislik hayaline veda eden Murat Göçer, “Dürüstlüğümü hayallerime satmadım, soruları alarak da vatanıma ihanet etmedim” diye konuştu.
Fethullahçı terör örgütü paralel devlet yapılanması (FETÖ/PDY) mensuplarının 2010 yılındaki KPSS’de sorularını kendi üyelerine dağıtması sonucu binlerce vatandaş mağdur olarak hayallerine veda etmişti. 2010 yılındaki soruların dağıtılması sonucu yüzlerce kişi bütün soruları doğru cevapladı. Bunun sonucunda Murat Göçer 0.154 puan fark ile hayallerindeki Polis Meslek Eğitim Merkezi’ne (POMEM) giremedi. Göçer’e FETÖ/PDY mensupları 2006 yılında Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) sorularını vermeyi teklif ettiler. Ancak terör örgütü içerisinde yer almayı kabul etmeyen Murat Göçer, verilen soruları kabul etmedi.
Hayalleri FETÖ/PDY yüzünden yıkılan Murat Göçer, mağduriyetlerin giderilip 2010 yılındaki KPSS’nin yeniden hesaplanmasını istiyor. Göçer şu anda Nar Otizm Gelişim Akademisi’nde engelli çocuklara yaşam liderliği yaparak hayatını sürdürüyor.

“SORULARI DA VERDİLER AMA BEN KABUL ETMEDİM”
Üniversite eğitimini polis olabilmek için aldığını belirten Murat Göçer, “2010 yılındaki KPSS’ye polis olabilmek için girdim. Mezun olmadan önce 2006 yılında Polis Meslek Yüksekokulu sınavlarına da girmiştim. FETÖ, Polis Meslek Yüksekokulu sınavlarında çıkan bin 500 soruyu birebir aynıları çıkıyor diye veriyor. Bana böyle bir teklifle geldiler, soruları da verdiler ama ben kabul etmedim, soruları çöpe attım. 2010 yılında da çalınan sorulardan dolayı bizim sorularımızın standart sapmayla değeri düştü. Bu sebeple polisliğe girmek için gerekli olan barajı 0.154 puan ile kaçırdım” dedi.

“DÜRÜSTLÜĞÜMÜ HAYALLERİME SATMADIM”
6 yıldan beri sınavlarda haksızlık yapıldığını dile getiren Göçer, “6 yıldır hakkımızı arıyoruz. Buna yönelik nasıl bir düzenleme yapılacak devletimiz biliyor, biz artık sadece kimsenin mağdur olmasını istemiyoruz. Sadece mağduriyetlerin giderilmesini istiyoruz. Bunun için mahkemeye müdahil olduk. Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne dahil olduk. Hatta ilk suç duyurusunda bulunan kişi de benim. Terör örgütü zaten vatanını seven kişileri kendi içinde istemiyor. Vatanına düşman olabilecek insanları istiyor. Dürüstlüğümü hayallerime satmadım, soruları alarak da vatanıma ihanet etmedim” diye konuştu.
(İHA)