FETÖ’ye yönelik açtığı davalar nedeniyle başına gelmeyen kalmayan Avukat Tarcan Ülük, ’İzmir adliye imamı’ Bekir Baz’ın kendisini tehdit ederek, "Dediklerimi yapmazsan yiyecek ekmek bulamazsın’ dediğini söyledi.
Yıllar önce Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik davalar açan ve bu davaların sonucunda eşi ve kendisi tutuklanan Av. Tarcan Ülük, İzmir’de ifade verdi. Örgütün, İzmir’deki ’adliye imamı’ olarak bilinen ve hala her yerde aranan Bekir Baz isimli kişinin cezaevine gelerek kendisiyle görüştüğünü ifade eden Ülük, tehdit edildiğini öne sürdü.

"EĞER DEDİKLERİMİ YAPMAZSAN YİYECEK EKMEK BULAMAZSIN"
Av. Tarcan Ülük, "’İzmir adliye imamı’ olduğunu sonradan öğrendiğim Bekir Baz isimli kişi cezaevine gelerek benimle görüştü. İkinci kez görüşmeye gece yarısı geldi. Yüksek güvenlikli olan cezaevine elini kolunu sallayarak giren Bekir Baz ’iş adamı olan ağabeyin yıllık 350 bin lira bağış yapacak. Sen de hoca efendiye biat mektubu yazacaksın. Dediğimi yaparsan seni tahliye ederiz. Eğer dediklerimi yapmazsan yiyecek ekmek bulamazsın. Ailen darmadağın olur’ diyerek tehdit etti" ifadelerine yer verdi.

BİAT MEKTUBU İÇİN BASK YAPILMIŞ
Fetullah Gülen’e biat mektubu yazması konusunda cezaevinde kendisine baskı yapıldığını iddia eden Ülük, "Ben daha sonra eşime, ’Sayın Fetullah Gülen’ başlığı ile mektup yazdırttım. Bakara Suresi’nden iki ayet ekleyerek kişi haklarıyla bu dünyanın yükünü üzerinde götürmemesini tavsiye ettim. Yazdığım bu mektubu teslim alan imam Bekir Baz, bu kez yanıma kısa boylu bir avukat gönderdi. Biat mektubunun bu şekilde olamayacağını, kayıtsız ve şartsız biat ve özür içermesini, Fetullah Gülen’e karşı da hitabın, ’Çok muhterem hoca efendi hazretleri’ olması gerektiğini ve bu yazıyı el yazısıyla yazmamı istedi" diye konuştu.
’Adliye imamı’ Bekir Baz’ın isteklerini yapmadığı için defalarca baskılara maruz kaldığını ve hakkında asılsız çok sayıda dava açıldığını öne süren Tarcan Ülük, şöyle devam etti:
"Yapılan asılsız şikayetleri dikkate alarak bana iki kez üçer ay meslekten uzaklaştırma cezası verdirdiler. En son şikayette ise 5 ay meslekten uzaklaştırma verdiler. Ayrıca yine yandaş bir iş adamı tarafından açtırılan davada bana 2 yıl 6 ay hapis cezası verdiler. Bu dosya Yargıtay’a gitti. Sadece benimle değil, benim gibi avukat olan eşime de uzaklaştırma verdirdiler. Bu süre içinde maddi ve manevi kayıplarım oldu. Yılmadan FETÖ örgütüne karşı mücadele ettim. Fetullah Gülen ve bu şahsın emir ve talimatlarıyla hareket eden yapıdan şikayetçiyim."
(İHA)