Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) artan operasyonlara karşı önlem olarak için çok gizli ve polis gibi çalışan bir birim kurduğu ortaya çıktı. Bu birimin, örgüt üyelerini, ani baskınlarla operasyonlara hazırladığı iddia edildi.
Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz kanlı darbe girişiminin ardından, örgütle ilgili her gün yeni yeni bilgiler ortaya çıkıyor. Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) örgüt üyelerinin kullandığı şifreli yazışma olarak bilinen ‘ByLock’ sisteminde 50 bin kişilik bir liste ele geçirilmesiyle de operasyonlarda hızlandı. Örgütün operasyonlara karşı en az zayiat vermek amacıyla uyguladığı yöntem ise güvenlik güçlerini bile şok etti.

ÖRGÜTÜN İÇİNDE POLİS GİBİ ÇALIŞAN BİRİM VAR
Son yapılan operasyonlarda ağır kayıplar veren örgüt, bu kayıpların önüne geçmek için tedbirini artırdı. Bu durum, ele geçirilen ByLock yazışmalarında da ortaya çıkarken, FETÖ kendi içerisinde polis gibi çalışan bir birim kurdu. Örgüt, bu birimle isim listesi, himmet paraları ve destek sağlayan şirketleri az da olsa gizlemeyi başardı.

GİZLİ BİRİM ANİDEN BASKINLAR YAPIYOR, KURALLARA UYMAYANA CEZA KESİYOR
Kendi içerisinde istihbarat ağıda oluşturan gizli birimin, örgüt üyelerine aniden baskınlar yaptığı belirtildi. Operasyonlara karşı örgüt üyelerini hazırlayan birimin, baskın yaptığı yerlerde gördüğü ve bulduğu belge ile dosyalara el koyduğu, önlem almayan üyelere ise çeşitli cezalar verdiği iddia edildi.
(İHA)