GİRESUN (AA) - Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası FETÖ/PDY'ye yönelik ilde sürdürülen soruşturmalarda bugüne kadar 268 kişinin tutuklandığını bildirdi.

Kaya, yaptığı yazılı açıklamada, 15 Temmuz'dan bugüne kadar FETÖ/PDY üyeliği, yöneticiliği ile 6415 sayılı kanuna muhalefet suçlarından il genelinde 268 kişinin tutuklandığını, 89 kişiye adli kontrol uygulandığını ve 44 kişi hakkında da yakalama emri çıkarıldığını belirtti.

Giresun merkezde 175 kişinin tutuklandığını, 69 şüphelinin adli kontrol altına alındığını ve 34 kişi için de yakalama emri çıkarıldığını ifade eden Kaya, şunları kaydetti:

"Espiye ilçesinde 6 şüpheli tutuklanmış ve bir şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarılmıştır. Bulancak ilçesinde 12 şüpheli tutuklanmış, 2 şüpheli adli kontrol altına alınmış, bir şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarılmış, Tirebolu ilçesinde 28 şüpheli tutuklanmış, 11 şüpheli adli kontrol altına alınmıştır. Görele ilçesinde 5 şüpheli tutuklanmış, bir şüpheli adli kontrol altına alınmış ve bir şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarılmıştır. Dereli ilçesinde 14 şüpheli tutuklanmış, Şebinkarahisar ilçesinde 28 şüpheli tutuklanmış, 6 şüpheli adli kontrol altına alınmış, 7 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarılmıştır."