ZONGULDAK (AA) - Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, kendilerini başkomiser olarak tanıtıp darbe girişimine karşı sürdürülen soruşturma kapsamında, "Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) ait altın ve paraları topluyoruz" diyerek dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla 2 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, 76 yaşındaki Neriman A, telefonla kendisini başkomiser olarak tanıtarak arayan kişinin, "FETÖ için 16 kişi sizin adınızı kullanarak altın ve para almış. FETÖ'nün altın ve paralarını topluyoruz? Size polis gönderiyorum ona para ve altınlarınızı verin" sözlerinin ardından evde bulunan 15 yarım, 11 çeyrek altın ve 3 bin lirasını bir süre sonra Erdemir Caddesi'nde oturduğu apartmanın kapısına gelen kişiye teslim etti.

Dolandırıldığını anlayan yaşlı kadın, Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliğine giderek şikayetçi oldu.

Apartman girişindeki güvenlik kamerası görüntülerinden şahsın kimliğini, daha sonra da kullandığı aracı tespit eden polis, Karabük ilçe merkezinde görülen araçtaki 2 kişiyi gözaltına aldı.

Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğüne getirilen Abdullah D'nin "dolandırıcılık", Soner K'nin ise "dolandırıcılık" ve "basit yaralama" suçlarından sabıkası olduğu tespit edildi.

Bir süre önce cezaevinden denetimli serbestlik yasasından yararlanarak tahliye edildiği belirtilen zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Öte yandan apartmanın girişindeki iş yerinin güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde zanlılardan birinin apartmandan çıkarken yüzünü koluyla kapatması yer alıyor.