BOLU (AA) - Bolu Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde bir araya gelen esnaflar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri yaptıkları ortak açıklamayla Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini kınadı.

BTSO Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıda konuşan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Türker Ateş, Türkiye'de özel sektörün tamamını temsil eden Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine bağlı 365 oda ve borsa olarak 81 ilde bu ortak açıklamayı yaptıklarını belirtti.

Ateş, 15 Temmuz gecesi Türk milletinin ve milli kurumların demokrasiye kasteden alçakça bir saldırıyı önlediğine dikkat çekti.

Türk halkının sandığa ve demokrasiye sahip çıktığına vurgu yapan Ateş, "Darbe girişimi haberleri ortaya çıktığı gece, birliğimiz ve oda-borsa camiası olarak tepkimizi ilk anda ortaya koyduk. Bu hain kalkışmanın başarısızlığa uğraması, Türk milletinin birlikte duruşu, kararlı tutumu ve demokrasiye sahip çıkma iradesiyle mümkün olmuştur. Ülkemizin bütün kurumlarının, siyasi partilerimizin, sivil toplumun, basın yayın kuruluşlarımızın demokrasiyi sahiplenmiş olmasından herkes büyük bir mutluluk duymalıdır." diye konuştu.

Ateş, demokrasi düşmanlarına karşı iktidarı ve muhalefetiyle siyasi partilerin ve siyasetçilerin gösterdiği birlik, beraberlik ve kararlı duruşun en büyük takdiri hak ettiğini söyledi.

Başta Cumhurbaşkanı olmak üzere TBMM Başkanı, Başbakan ve Meclis'teki tüm siyasi partileri cunta heveslileri karşısındaki dik duruşlarından dolayı yürekten kutladıklarını dile getiren Ateş, "Gözü dönmüş darbecilerin saldırılarına büyük bir sebatla direnen, böylece gazi unvanını bir kez daha hatırlatan Meclisimizle gurur duyuyoruz. Darbe girişimi karşısında direnen, tavır sergileyen herkese, başta kahraman emniyet görevlilerimize ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin şerefli mensuplarına, gönül dolusu teşekkür ediyoruz. Onlara minnettarız ama en çok darbecilerin silahları karşısında kahramanca direnen milletimizin azim ve cesaretiyle kıvanç duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

- "Allah, ülkemize ve milletimize bir daha böyle acılar yaşatmasın"

Ateş, geçmişte olduğu gibi bugün de, yarın da demokrasiden, milletten ve devletten yana olmaya devam edeceklerine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Ülkemizin birliğine, kardeşliğimize ve demokrasimize karşı olanların da karşısına dikileceğiz. Mustafa Kemal Atatürk'ün 'hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir' sözünü hep aklımızda tutarak, ülkemiz için durmadan çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz. Yeter ki birlik ve beraberliğimizin kıymetini aklımızdan çıkarmayarak omuz omuza verelim. Bu vesileyle halkın iradesi dışında hiçbir iradeyi tanımayacağımızı, demokrasiden vazgeçmeyeceğimizi ve darbe girişimlerini kabul etmeyeceğimizi bir defa daha vurguluyoruz. Devletimiz ve ülkemiz var oldukça biz de varız. Demokrasi varsa hepimiz varız. Allah, ülkemize ve milletimize bir daha böyle acılar yaşatmasın."