DÜZCE (AA) - Düzce'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) "mahrem yapılanması" içerisinde oldukları ileri sürülen 5'i tutuklu 8 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Düzce 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları katıldı.

Mahkeme heyeti, bazı sanıkların telefon incelemeleri sonunca hazırlanan raporun dosyaya eklendiğini bildirdi.

Rapora göre, tutuklu sanıklardan O.K'nin cep telefonunda örgütün gizli haberleşme programı olan ByLock'a ait kalıntı tespit edildiği belirtildi.

Rapor hakkında savunması istenen O.K, şöyle konuştu:

"Kabul etmiyorum. İncelenen materyallerin kopyasının alınması işlemi benim olduğum ortamda olacakmış, ilk gözaltına alındığımda böyle söylendi fakat benim olmadığım bir ortamda kopyalanarak alındı. Örgütle bir işim yok, illegal bir şey yapmadım. Bu zamana kadar terörle işim olmadı."

O.K, suçsuz olduğunu öne sürerek, tahliyesini talep etti.

Diğer tutuklu sanık K.Ö de terör örgütüyle bağlantısının olmadığını savundu.

Ek savunma yapmak için mahkemeden süre talep eden K.Ö, "Ben devletten izinli ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın kontrolünde olan bir kolejde öğretmen olarak görev yaptım. Yanlış bir iş yapmadım. HTS kayıtlarında telefon görüşmesi yaptığım saptanan 8 polis memurunun huzurda dinlenmesini istiyorum. Bu polislerin telefonunda ByLock olduğu tespit edilmiş, ben bu insanlarla çocuklarının eğitimi için görüşme yaptım. ByLock kullanmadım, yanlış bir şey yapmadım." diye konuştu.

Diğer tutuklu ve tutuksuz sanıkların da savunmasının ardından cumhuriyet savcısı mütalaasını sundu.

Cumhuriyet savcısı mütalaasında, tutuklu 5 sanığın "terör örgütü kurma ve yönetmek", tutuksuz 3 sanığın da "terör örgütüne üye olmak" suçundan cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme heyetinin ara kararında, tutuklu sanıkların bu halinin devamına hükmedilerek, duruşma ertelendi.

- İddianameden

Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 8 sanığın "mahrem yapı" içerisinde örgüt adına farklı birimler kurarak terör örgütü elebaşına bağlı birimleri yöneterek çeşitli faaliyetler düzenlediği yer alıyor.

İddianamede, sanıkların "terör örgütü kurma ve yönetmek" veya "terör örgütüne üye olmak" suçundan 5'er yıldan 15'er yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.