FETÖ’nün kütüphane olarak kullandığı cami ibadete açıldı.
Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) ait olduğu iddiasıyla el konularak kamulaştırılan Yamanlar Koleji’nin Örnekköy’de bulunan yerleşkesinde, toplanan bağışlarla cami olarak yaptırılmasına rağmen, kütüphane olarak kullanılan bina yeniden camiye dönüştürülerek bugünkü Cuma namazıyla ibadete açıldı.

İLK EZAN OKUNDU
İlk ezan İnceleme sırasında yapılış amacı dışında kullanıldığı belirlenen caminin, aslına uygun olarak hizmet vermesi için başlatılan hazırlıklar tamamlandı. Mihrap ve minberi olmayan camiye, mihrap ve minber kuruldu, ibadet alanında bulunan kitap dolapları kaldırıldı. Vatandaşların bağışlarıyla yapılmasına rağmen, çevre halkın kullanmasına izin verilmeyen camide ilk ezan da öğle vaktinde okundu. 15 Temmuz Şehitler Camii ismi verilen camide, İzmir İl Müftüsü Ramazan Muslu ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi de vatandaşlarla birlikte ilk namazı kıldı.

“BİZİ DİNLE ALDATAMLARDAN VE ALDANANLARDAN EYLEME”
“Bizi dinle aldatanlardan ve aldananlardan eylemeKarşıyaka İlçe Müftüsü Cahit Erhun, okuduğu Cuma hutbesinde ise “Kulluk sadece Allah’a yöneliktir” vurgusu yaptı. “İnsanlık tarihi, nefsini, heva ve heveslerini ilahlaştıran nice zalimlere ibretle şahit olmuştur” diyen Erhun, “Tarih boyunca kula kullukla, fani şahsiyetlere kölelikle tüketilen nice beyhude ömürler vardır. İnsanlık onur ve haysiyetini ayaklar altına alan, hak ve hakikat karşısında kör, sağır ve dilsiz kesilen nice gafil zihinler, taşlaşmış kalpler vardır. Oysa yüce kitabımız Kur’an’ın mukaddimesi olan Fatiha suresinde din-i mübin-i İslam’ın kulluk anlayışı bizlere açıkça takdim edilmiştir” dedi.
Erhun, hutbenin son bölümünde ise “Allah’ım, Suret-i Haktan görünerek bu milletin arasına fitne ve fesat tohumları ekmek isteyen münafıklara, bozgunculara fırsat verme. Bizi dinle, imanla, Kur’anla Peygamber’le aldatanlardan ve aldananlardan eyleme” diye dua etti.

“EKSİKLER GİDERİLECEK”
15 Temmuz Şehitler Camii’nde kılınan Cuma namazı sonrası açıklamalarda bulunan İzmir İl Müftüsü Ramazan Muslu, “Ne yazık ki burası zaman içerisinde asli fonksiyonunu yerine getiremeyen bir yapıya dönüşmüş. ‘Her şey aslına döner’ diye bir sözümüz var. İsmi olmayan bu caminin 15 Temmuz gecesi şehit olanların anısına ismini bu şekilde koymayı uygun bulduk” dedi. Cami için bir imam hatip görevlendirdiklerini en kısa zamanda da kadro açmak istediklerini belirten Muslu, “Burayı bu civarda oturan kardeşlerimizin rahat ibadet edebilecekleri bir yer haline getirmek için çalışacağız. Caminin eksikleri var. En başta minaresi yok. Kısa zamanda bu eksiklikleri de gidereceğiz” diye konuştu.

OKULA DA İLHAN VARANK’IN ADI VERİLDİ
Türk bayrağının yanı sıra, Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan posterlerinin de asıldığı okula ise İstanbul’da, FETÖ mensuplarının darbe girişimini protesto ettiği sırada hayatını kaybeden Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölüm Başkanı ve Erdoğan’ın Başdanışmanı Mustafa Varank’ın abisi Prof. Dr. İlhan Varank’ın adı verildi. Okulun giriş bölümüne “Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi” yazılı tabela asıldı.
(İHA)