DÜZCE (AA) - Düzce'de, aracının plakasındaki harf grubu "FG" olan 57 yaşındaki Hasan Basri Bal, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz günü gerçekleştirdiği darbe girişiminin ardından harflerin terör örgütüyle ilgisi olduğunu düşünerek plakasını değiştirdi.

Emekli memur Bal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık iki yıl önce memleketi Yozgat'tan aldığı "06 FG 155" plakalı 2001 model ikinci el otomobilin, araç devir işlemleri sırasında masraf olmasın diye plakasını değiştirmediğini söyledi.

Bal, "Masraf olmasın diye aracın plakasını mevcut haliyle 'FG' harf grubuyla almıştık. FETÖ darbeye kalkıştıktan sonra Anadolu Ajansı’nda bir haber okumuştum. Haberden sonra 'FG' harf grubu bulunan plakaların değiştirilmesinin iyi olacağını düşündüm." dedi.

FETÖ'nün darbe girişimini ihanetle nitelendiren Bal, "Meclisi bombalayacak kadar gözü kararan, ülkesine ihanet eden ve bu kadar insanın ölümüne sebep olan örgütün harf grubunu simgeleyen plakayı aracımda istemedim." diye konuştu.

Bal, bu düşünceler neticesinde Düzce İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şubesine başvurduğunu ve "06 FG 155" olan plakasını, "81 FF 591" olarak değiştirdiğini anlattı.

12 Eylül 1980 darbesini de yaşadığını dile getiren Bal, şunları söyledi:

"1980 yılında tanık olduğum darbede insanlar kendini koruyamadı. Darbeyi önleme gibi bir düşünceyi aklımızdan geçiremezdik. Ülkemiz öyle zamanlardan geçerek darbeye karşı koyabilme iradesini yansıttı. Darbeden önce böyle şeylerin olacağını aklımızdan geçiremezdik."

Darbe girişiminin ardından halkın nasıl birleştiğini tüm Türkiye'nin gördüğünü ifade eden Bal, kimsenin böyle bir terör örgütünün amblemi haline gelen harf grubunu aracında istemeyeceği de sözlerine ekledi.