9 yaşında hayatını kaybeden gazeteci-yazar, ressam Fikret Otyam’ın cenazesi Ankara’da düzenlenen törenin ardından Nevşehir’e uğurlandı.
Ressam, gazeteci-yazar Fikret Otyam, Antalya’da tedavi gördüğü hastanede 89 yaşında 9 Ağustos 2015 tarihinde vefat etti. Fikret Otyam için Çankaya Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde bir cenaze töreni düzenlendi. Tören saygı duruşuyla başladı. Törene CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Maltepe Belediye Başkanı ve Fikret Otyam Sanat ve Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu başkanı Ali Kılıç, Cumhuriyet Gazetesi Vakfı Başkanı Orhan Erinç, Yazar Ahmet Say, aile adına Otyam’ın büyük kızı Elvan Baransel, yeğeni Gökay Otyam ve sevenleri katıldı.

"O HEPİMİZİN ÖĞRETMENİYDİ ONDAN ÇOK ŞEY ÖĞRENDİK"
Törende bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu, “Fikret Otyam hepimizin öğretmeniydi. Dostluğundan, ağabeyliğinden derin haz ve büyük gurur duyduğum, sanat ve kültür insanıydı. Yaşamı, duruşu, yazı ve kitapları, tablolarıyla hepimize yol gösterdi örnek oldu” dedi.
Fikret Otyam’ı lise yıllarında tanıdığını belirten Kılıçdaroğlu, “Rahmetli babam Cumhuriyet Gazetesi okurdu. Onun röportajlarıyla Anadolu’yu tanıdım. Onun röportajlarıyla Anadolu insanını öğrendim. Bir fotoğraf makinesiyle çektiği fotoğrafların bazıları yansıda yansıtıldı. O fotoğrafları ilk kez Türkiye bu kadar güzel görüyordu. Acıyı, kederi, hüznü onun fotoğraflarıyla, onun kalemiyle, onun röportajlarıyla öğrendik. Gerçekten de o hepimizin öğretmeniydi. Ondan çok şey öğrendik” ifadelerini kullandı.

“ONU KAYBETMEK GERÇEKTEN BENİM AÇIMDAN DA ÇOK BÜYÜK BİR ACI VE HÜZÜNDÜR”
Son kez İstanbul’da Maltepe Belediyesi’nin düzenlediği bir vakıf toplantısında birlikte olduklarını kaydeden Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:
“Hayatında bir hayat adamı olduğunu, hayatında çok şeyleri yaşadığını ve bizlere öğrettiğini topluma görevini yaptığını biliyordu. Bunun huzuru içindeydi. Onu kaybetmek gerçekten benim açımdan da çok büyük bir acı ve hüzündür. Onu uzun yıllardır tanırım. Fotoğraflarıyla, yazılarıyla, röportajlarıyla, resimleri, tablolarıyla uzun süredir tanıyorum. Allah rahmet eylesin diyorum. Hepimizin sanat camiasının başı sağolsun.”
Konuşmaların ardından Fikret Otyam’ın cenazesi Çağdaş Sanatlar Merkezi önündeki cenaze aracına konularak Nevşehir Hacıbektaş’ta toprağa verilmek üzere uğurlandı.
(İHA)