Giresun’da bir av bayisi, İsrail’in işgali altında bulunan Filistin’e silah yardımında bulunmak istediğini söyledi.
İsrail’in zaman zaman saldırıları karşısında zor günler yaşayan Filistin halkına destek olmak isteyen Giresunlu bir vatandaş, şaşırtıcı bir yardımda bulunmak istediğini açıkladı. Kendilerine top ve tüfeklerle saldıranlara karşı sapanla taş atan çocuklardan etkilendiğini belirten Hüsrev Türkmen, işletmekte olduğu av bayisinden silah yardımı yapmak istediğini açıkladı.
Bürokratik sorunların çözülmesi halinde yasal ve hukuki bir sıkıntı yaşanmaması halinde işletmekte olduğu av bayisinde yivsiz av tüfeklerinden mümkün olduğunca bağışlamak istediğini söyleyen Türkmen, gerekirse alıveriş yaptığı firmalardan sponsor dahi bulabileceğini kaydetti.
Türkmen, “Şu an iki ülke arasında ateşkes ilan edilmiş olsa da İsrail’in hangi bahanelerle ne zaman Filistin halkına saldıracağı belli olmuyor. İsrail havadan ve karadan en modern silahları kullanırken Filistin halkı ise taş ve sapanlarla kendilerini korumaya çalışıyor. Bu durum beni çok etkiledi. Ben de av bayiliği yapıyorum. Hiç silahsız olmaktan iyidir diye kendi dükkanımdan onlarca silah bağışlamak istiyorum. Hatta alışveriş yaptığım firmalardan da destek alabilirim. Tek sorun ise hukuksal ve bürokratik sorun. Bu sorun aşılıp müsaade edilirse bu silah bağışını gerçekleştirmek istiyorum” dedi.
İlçede bulunan esnaflardan Turhan Köksaldı ise yapılacak silah yardımına kendisinin de mühimmat olarak destek vermek istediğini ifade etti.
;(İHA)