KARABÜK (AA) - Filistin Milletvekili Sayyid Abo Musameh, "Allah bize Türk ordusunu ve Ertuğrul ordusunu verdi. Kanuni Sultan Süleyman, Fatih Sultan Mehmet'i verdi, Sultan Abdulhamid'i de bize aynı şekilde verdi. Sultan Abdulhamid kendisine gelen para teklifini reddedip, bu sömürgeciliğe karşı direnmiştir." dedi.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) tarafından 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu'nda düzenlenen "Filistin'in Dünü Bugünü" konferansında konuşan Musameh, Afrin'de Türk askerinin zor şartlarda mücadele verdiğini ifade ederek, harekatta şehit olan askerleri rahmetle andıklarını söyledi.

Geleceğin önemli olduğunu, gençlik olmadan geleceğin hiçbir anlamının bulunmadığını vurgulayan Musameh, şöyle devam etti:

"Hem bu alanlarda hem de diğer bütün alanlarda biz Türk gençliğinden çok şeyler öğreniyoruz. Müslüman medeniyetiyle Batı medeniyeti arasındaki fark bir cevherde gizlidir. İslam medeniyeti insanlara barışı getirmeye çalışır. Batı medeniyeti ise sadece kendisine barış getirmeye çalışır. Arasındaki fark nedir? Hem kendisine hem de başkasına barış getirenlerse diğer tüm insanlara barış getirirler. Sadece kendi vatandaşlarına barış getirmek isteyenler ise dışarı çıktıklarında sömürgecilik ve ölüm dışında başka bir şey getirmiyor. Sizler geleceğin ümidi ve geleceğin kendisisiniz."

Musameh, anayasa önünde İslam medeniyetinin Yahudi, Hristiyan herkese eşit biçimde haklarını verdiğini aktardı.

Tarihteki sömürgeci devletlere değinen Musameh, "Allah bize Türk ordusunu ve Ertuğrul ordusunu verdi. Kanuni Sultan Süleyman, Fatih Sultan Mehmet'i verdi, Sultan Abdulhamid'i de bize aynı şekilde verdi. Sultan Abdulhamid kendisine gelen para teklifini reddedip, bu sömürgeciliğe karşı direnmiştir. Müslüman yöneticilerinden ve halifelerinden en büyüklerinden bir tanesiydi." şeklinde konuştu.

TRT'de yayınlanan "Diriliş Ertuğrul" dizisinin kendisi için değerli olduğunu dile getiren Musameh, "Bizim gençlerimize ve ümmetimize geçmişte yaşananların tekrar hatırlatmasının önemi var. Tarihimiz bize hep yanlış olarak gösterildi. Tarihimizi yok edip kendi istedikleri şekilde yanlış bilgileri bize vermeye çalıştılar. İslam ümmeti müslim ve gayrimüslim ayrımı asla yapmaz." değerlendirmesinde bulundu.