SİNOP (AA) - Gazze sınırında düzenlenen "Büyük Dönüş Yürüyüşü"nde İsrail askerlerince şehit edilen Filistinliler için Sinop'ta gıyabi cenaze namazı kılındı.

Sinop Alaaddin Camisi'nde cuma namazının ardından Anadolu Gençlik Derneği öncülüğünde gıyabi cenaze namazı kılındı.

Anadolu Gençlik Derneği adına burada açıklama yapan Sefa Yalın, var olduğu günden bu yana İslam ülkelerine terör ihraç eden siyonist İsrail'in küstahlığına devam ettiğini söyledi.

İşgalci İsrail'in 30 Mart 1976'da binlerce dönüm Filistin arazisine el koymasının Filistinliler tarafından her yıl "Toprak Günü" olarak anıldığını belirten Yalın, bu sebeple Filistinlilerin başlattığı "Büyük Dönüş Yürüyüşü"nün siyonist İsrail'in silahlı saldırılarıyla katliama dönüştüğünü vurguladı.

İnsanlık onurunu ayaklar altına alan ve uluslararası hukuku yerle bir eden İsrail'in haddini aştığına işaret eden Yalın, şunları kaydetti:

"Müslümanlar birlikte hareket ettiğinde küstah İsrail'in ne kadar çaresiz kalacağını da biliyoruz. Tüm dünyanın başında bir musibet olan İsrail, işgal ettiği topraklardan sökülüp atılacaktır. Bunun yolu İslam birliğidir. Bugün Filistin topraklarının yüzde 85'i işgalci İsrail'in kontrolü altındadır. Bu hadsiz davranışı kabullenemediğimiz gibi katil İsrail'in masum Filistin'e yönelik katliamını şiddetle kınıyor ve bu insanlık suçundan derhal vazgeçmelerini istiyoruz."

Açıklamanın ardından Filistinliler için dua edildi.