ORDU (AA) - Ordu merkezli yayın yapan bir televizyon kanalı, serbest piyasada fındık fiyatının 9 liraya kadar düşmesinin ardından ürünün hak ettiği değere yükselmesi amacıyla kesintisiz 40 saat canlı yayın yaptı.

Ordu ve İstanbul'da stüdyoları bulunan TV 52, serbest piyasada fındık fiyatının 14 liradan 9 liraya kadar gerilemesini nedeniyle kesintisiz canlı yayın yapma kararı aldı.

Bunun üzerine Ordu'daki stüdyolarından canlı yayına başlayan kanal, 40 saat boyunca FİSKOBİRLİK, ziraat odaları, tüccar, esnaf ile üreticilerin görüş ve taleplerini ekrana getirdi.

Kanal, aralıksız 40 saat süren canlı yayın boyunca bölge milletvekillerinin de görüşlerini canlı yayına yansıttı.

TV 52 Genel Müdürü Erol Küçükoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sorumlu yayıncılık adına bölgenin tek geçim kaynağı olan fındığa sahip çıktıklarını belirterek, "Milli ürünümüz ve milyonlarca insanın geçim kaynağı fındığın düşen fiyatına sessiz kalamazdık, yayıncılık adına sorumlu davranarak üreticilerimizin sesini duyurmaya çalıştık" dedi.

Kesintisiz 40 saat süren canlı yayın süresince başta üreticiler olmak üzere fındıkla ilgili her kesimin sesini duyurmaya çalıştıklarını ifade eden Küçükoğlu, "Yayının amacına ulaştığını düşünerek 40 saatin ardından sonlandırdık. Bundan sonra verilen sözlerin yerine getirileceğine inanıyoruz. Biz de gelişmeleri takip edeceğiz. Temennimiz fiyatların yeniden 14-15 lira seviyelerine yükselmesi" diye konuştu.

Küçükoğlu, yurt içi ve yurt dışından canlı yayına çok ciddi destek geldiğini kaydederek, "Üreticilerimiz canlı yayını sürekli takip etti. Özellikle sosyal medya üzerinden gelen mesajlar bizi çok mutlu etti. İnşallah 40 saat süren bu yayın amacına ulaşır ve üretici bir nebze olsun nefes alır" ifadelerini kullandı.

- "Üretici bu yayınlar sayesinde ayakta"

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Ordu Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Arslan Soydan da TV 52 yönetimini kutlayarak, "Kanal, sorumlu yayıncılık adına üreticilerimizin sesine kulak verdi ve onların sorunlarına çare olmaya çalıştı. Bana göre yayın amacına ulaştı. Bazı kesimler ister istemez bu yayınlardan rahatsız olsa da biz bunun üretici adına faydalı olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Üreticilerin bu tür yayınlar sayesinde ayakta kaldığını söyleyen Soydan, "Fındıkta bir tekelleşme olduğu gerçek. Serbest piyasanın da artık üretici adına yararlı olmadığı ortada. Dolayısıyla üreticilerin ezildiği bu süreçte yapılan 40 saat canlı yayın, üreticilerin sahipsiz olmadığını ortaya koymuştur. İnşallah bu yayın en kısa zamanda hedefine ulaşır ve müdahale alımı noktasında adım atılır" diye konuştu.

Soydan, sorunu, asla sokak eylemleri ya da protestolarla değil, ilgili kurumlarla çözmek istediklerini dile getirdi,