SAMSUN (AA) - Çarşamba Organik Fındık Üreticileri Birliği Başkanı Ali Bakır, "Biz devletin fındığa bir an önce müdahale etmesini ve fındık fiyatlarının rayiç değerine gelmesini istiyoruz." dedi.

Bakır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fındığın bu yıl üreticilerin beklentilerini karşılamadığını belirtti.

Birlik olarak 650 üyeye sahip olduklarını ve üye sayılarının arttığını ifade eden Bakır, fındıkla ilgili yaşanan sorunlara dikkat çekti. Organik fındığın pazar payının arttığını vurgulayan Bakır, "Üreticilerimiz genel olarak fındık fiyatlarından memnun değil. Bu yıl fındık sezona 14 lira bir rakamdan başladı ve gün güne bu rakam eridi ve 10 liralara kadar düştü." dedi.

Bakır, bu yıl fındığın verim açısında üreticiyi tatmin etmediğini ifade ederek, "Bunun yanı sıra bir de fiyatların gerilemesi üreticimizi mağdur etmiştir. Biz devletin fındığa bir an önce müdahale etmesini ve fındık fiyatlarının rayiç değerine gelmesini istiyoruz. Devletimiz bu en büyük tarımsal ihracat ürününü desteklemeli ve çiftçilerimiz emeklerinin hakkını almalılar." ifadelerini kullandı.

Özellikle organik fındık üretiminin normal fındık üretimine göre çok daha zor ve masraflı olduğunu dile getiren Ali Bakır, organik fındığa verilen tarımsal desteklerin artmasını istediklerini sözlerine ekledi.