TSK tarafından Suriye’deki terör örgütlerine yönelik yapılan Fırat Kalkanı Harekatının bugüne kadar 383 hedefe bin 599 atış yapıldığı bildirildi. TSK’dan Fırat Kalkanı Harekatı ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, DEAŞ başta olmak üzere terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğimizi artırmak ve koalisyon güçlerine destek vermek maksadıyla; 24 Ağustos 2016 tarihinde başlatılan ‘FIRAT Kalkanı Harekâtı’ ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları ve BM Sözleşmesinin 51’inci maddesinde yer alan meşru müdafaa hakkı ile BM’nin DEAŞ’la mücadeleye yönelik almış olduğu kararlar çerçevesinde sürdürülmektedir. Harekâtın 12’nci gününde Tuvayran, Kubba Turkuman, El Kadı, Tall Ar, Es Suveydah, Vukuf ve Tall Battal bölgelerinde teröristlere ait olduğu belirlenen ve yerleri tespit edilen 83 hedef Fırtına obüsleriyle 293 atım yapılarak tam isabetle vurulmuştur. 24 Ağustos 2016 Fırat Kalkanı Harekâtının başladığı günden bugüne kadar toplam 383 hedefe 1599 atım yapılmıştır.

Koalisyon hava kuvvetlerine ait A-10 tipi savaş uçaklarıyla 13.49’da Cerablus güneybatısındaki Mintakat’a 1 silahlı DEAŞ teröristi, 14.30’da Kandurah’a DEAŞ’a ait silahlı araç içindeki teröristlerle beraber, saat 16.23’de Vukuf’a içinde DEAŞ teröristlerinin barındığı bir binaya hava taarruzları düzenlenmiştir. Ayrıca bugün koalisyon güçleri desteğindeki ÖSO tarafından gerçekleştirilen operasyon sonucunda Tuvayran, An Nahdah, Bab Es Sallum, Ganamiyah, Kubat Turkuman ve El Mutminah köyleri ele geçirildi. 24 Ağustos 2016 Fırat Kalkanı Harekâtının başladığı günden bugüne kadar 11 Mayın ve 325 El Yapımı Patlayıcı (EYP) imha edilmiştir. Terör örgütleri tarafından kullanılan ve hudut bölgemizde güvenlik riski doğuran Suriye kuzeyinde, icra edilen koalisyon harekâtına destek veren Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyet göstermektedir.”