SAMSUN (AA) - Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) öğrencileri, 3 yıl önce Ege Üniversitesi'nde karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgada hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nu andı.

OMÜ Kurupelit yerleşkesindeki İlahiyat Fakültesi önünde toplanan grup, Çakıroğlu için dua etti. Daha sonra Türk bayrakları taşıyan öğrenciler, slogan atarak OMÜ Yaşam Merkezi önüne kadar yürüdü.

Burada grup adına basın açıklaması yapan Ersin Altuntaş, Çakıroğlu'nu hiçbir zaman unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını söyledi.

Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun nöbeti için toplandıklarını belirten Altuntaş, "Vatan uğruna gözünü kırpmadan kör bıçaklara siper olmuş, ilim yuvasından cennet bahçelerine açılan kapıdan geçerek şehadet mertebesine ulaşmış Fırat Çakıroğlu için toplandık. 2 bin yıllık tarihimiz, 50 yıllık mazimizde 5 bin şehitle tuttuğumuz bu nöbet ebede kadardır. '20 kişi de 30 kişi de kalsak mücadelemize devam edeceğiz' diyen şehit Fırat'ın emanetçileriyiz.'' diye konuştu.

Altuntaş, Türk Silahlı Kuvvetlerince yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan askerleri de rahmetle andıklarını dile getirdi.