GİRESUN (AA) - Giresun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (GESOB) Başkanı Ali Kara, döviz kurunda dış güçlerce yürütülen operasyonu bahane ederek fırsatçılık yapanlara karşı ilgililerin komisyon oluşturup piyasa taraması yapmasını talep etti.

Kara, gazetecilere yaptığı açıklamada, dış güçlerin Türkiye ekonomisi üzerindeki operasyonları sonucu dövizin daha da yükseleceği beklentisi ile bazı fırsatçı ve stokçu kesimlerin ürünlerini raflardan çektiğini ya da tezgahtaki ürünlerini piyasa şartlarının çok üzerinde fahiş oranda zam yaptıklarını gözlemlediklerini belirtti.

Türk lirasının dolar karşısındaki değer kaybı sonucu piyasaların olumsuz etkilenmesi kaçınılmaz olduğunu ifade eden Kara, şunları kaydetti:

"Ancak bunu fırsat bilerek vurgunculuk yapmak isteyenlere karşı esnaf teşkilatımızın uyanık olması vatandaşlarımızın da bu tür fırsatçıları ihbar etmesi gerekmektedir. Ülkemizde dürüst ticaret yapan esnaflarımızı kamuoyunda hedef haline getirmeye çalışan bu tür fırsat düşkünlerini teşhir etmek ve gerekli tedbirleri alarak vatandaşı soydurmamak için, ilgililerin hemen faaliyete geçerek bir komisyon oluşturup, piyasa taraması yapmasını talep etmekteyiz."

Kara, spekülatörlerin oyunlarının mutlaka boşa çıkacağını dile getirerek, şunları söyledi:

"Vatandaşı kollamak bizlerin görevi olduğu kadar böyle bir piyasa denetimi kesinlikle piyasaları alt üst eden fırsatçı spekülatörlerin balonlarını kısa sürede patlatacaktır. Türk ekonomisi güçlü bir yapıya sahiptir. Ekonomide yaşanan bu olumsuz süreç, sağlıklı bir denetim sonucu inşallah kısa bir süre sonra sona erecek, ülkemizi kaosa sürüklemeye çalışanlara milletimiz gerekli mesajları en kararlı şekilde verecektir."