KARABÜK (AA) - Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Eski Başkanı Ahmet Şahin, doların yükselmesinin ardından bazı fırıncı esnafının ekmeğe zam yapmak için girişimde bulunmasına tepki gösterdi.

Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, doların yükselmesinin ardından Karabük ve Safranbolu’daki bazı fırıncıların, oda başkanları ile görüşerek ekmeğe zam yapmak için girişimde bulunduklarını belirtti.

Küresel güçlerin ülkede ekonomik olarak yaptırım ve diz çöktürme girişimlerinin açıkça görüldüğünü ifade eden Şahin, şunları kaydetti:

"Türkiye Cumhuriyeti halkı olarak devletin ve hükümetin yanındayız. Bu süreçte ekmeğe zam konusunun gündeme gelmesinin vicdansızlık ve fırsatçılık olduğunu düşünüyorum. Türkiye Cumhuriyeti halkı olarak devletimizin ve hükümetimizin yanında olmak zorundayız. Gelinen bu süreçte ve yaşadığımız ortamda ne yazık ki değirmen sahipleri ve un üreticileri ve çoğu gıda toptancıları ana ham maddemiz olan una ve diğer kalemlere son iki ayda yüzde 30'a varan zam yapmıştır. Dövizdeki artışın tarladaki toprağa, gökten yağan yağmura, tohuma nasıl etki ettiğini anlayabilmiş değilim. Buradan hareket eden fırıncı esnaflarımızdan bir kesimin de, oda başkanları ile görüşerek fırıncı esnafından ekmeğe zam kararı için yeterli çoğunlukta imza toplayarak girişimde bulunduğunu üzülerek öğrenmiş bulunmaktayım. Ülkemizin ve milletimizin emperyalist güçlere karşı savaş verdiği şu günlerde halkımızın temel ihtiyacı olan ekmeğe zam yapılmasını, çeyrek asırdır unlu mamuller ve fırıncılık sektöründe faaliyet gösteren şirketimiz olarak vicdansızlık ve fırsatçılık olarak görmekteyiz."

Şu an için fırıncı esnafının bir zararının söz konusu olmadığını vurgulayan Şahin, "Her zaman mahallemizin fırıncı abisi, amcası, şehrinizin bir eşrafı olan fırıncı esnafımızın devletimizin ve hükümetimizin yanında olmak zorunda olduğunu unutmaması lazım. Unutulmamalıdır ki, Çanakkale Savaşı'nda askerin son kumanyası somundu, yani ekmekti." değerlendirmesinde bulundu.