Forbes dergisinin "en değerli futbol kulüpleri" listesinde Türkiye'den sadece Galatasaray yer alıyor.

G.SARAY A.MADRİD'İ GEÇTİ
Amerikan dergisine göre Galatasaray, 20 en değerli kulüp içinde 16. sırada. G.Saray'ın bir altında ise bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde finale yükselen Ardalı Atletico Madrid var. 

 Listenin başında ise Real Madrid ve Barcelona geliyor. En çok kazanan futbolcular sıralamasındaysa Real Madrid yıldızı Cristiano Ronaldo, Barcelona'nın Arjantinli yıldızı Lionel Messi'yi geride bıraktı.

İŞTE O LİSTENİN TAMAMI

LİSTEDE 5 İNGİLİZ TAKIMI VAR
Liste başı Real Madrid Forbes listesinde 3,4 milyar dolar değer biçilen Real Madrid birinci sırada. Dergiye göre İspanyol kulübü geçen yıl yüzde 4 büyüme kaydetti. Real Madrid'i, 3,2 milyar dolarlık değeriyle Barcelona takip ediyor. En hızlı büyüyen kulüp Bayern Münih geçen yıl değerini yüzde 41 artırarak 1,9 milyar dolarlık bir dev haline geldi.

Listenin ilk 10 sırasında İngiltere'den 5 kulübün yer alması dikkat çekiyor: Manchester United, Arsenal, Chelsea, Manchester City and Liverpool.

Derginin tespitine göre, Portekizli oyuncu Cristiano Ronaldo yılda yaklaşık 73 milyon dolar gelire sahip. Şimdiden efsane adayları arasında gösterilen Lionel Messi, 65 milyon dolarlık gelirle Ronaldo'yu takip ediyor. Sarı kırmızılılar 16. Galatasaray, en değerli kulüpler listesine 16. sıradan girdi. 347 milyon dolar değer biçilen Galatasaray, derginin tespitine göre 204 milyon dolar gelir kazanmasına karşın, 4 milyon dolar zarar etti.