İSTANBUL (AA) - Ford Otosan, eğitim ve gelişim faaliyetlerini daha kaliteli, konforlu ve teknolojik sürdürebilmek amacıyla Kocaeli'deki Yeniköy fabrikasında yeni bir eğitim merkezi inşa etti.

Ford Otosan'dan yapılan açıklamaya göre, 260 kişi kapasiteli yeni eğitim merkezinde 120 kişilik çok amaçlı salon, 40 kişilik iki adet sinema düzenli salon, 20 kişilik iki "U" düzenli salon ve 20 kişilik bir bilgisayar laboratuvarı olmak üzere toplam 6 eğitim salonu ve 2 toplantı odası bulunuyor.

Tüm sınıfları eğitimin daha fonksiyonel ve verimli olabilmesi için teknolojik çözümlerle donatan Ford Otosan, akıllı tahtalar, dizüstü bilgisayarlar ve yeniden tasarlanan konforlu sınıflarla inovatif çalışmaları destekleyecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Ford Otosan İnsan Kaynakları Direktörü Nursel Ölmez Ateş, en etkili varlıklarının, Ford Otosan geleneğini gelecek nesillere taşıyacak insan kaynağı olduğunu, bu varlığın korunması ve güçlendirilmesinin sürdürülebilir gelişimleri adına kritik önemde bulunduğunu ifade etti.

Ateş, düzenlenen eğitim ve gelişim faaliyetlerinin çalışanlarına yapılan en önemli yatırım olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Son 5 yıla baktığımızda, kişi başı 35 olan eğitim saatimizin yüzde 40 artarak 49 saate ulaşması da bunun bir göstergesidir. İnsan kaynağımızın korunması ve güçlendirilmesini sürdürülebilir gelişimimiz adına son derece önemli buluyoruz. Bu doğrultuda çalışanlarımızın kişisel, teknik ve mesleki gelişimlerini desteklemek önceliklerimiz arasında yer alıyor. Yeni eğitim merkezimizle Ford Otosan'ın en güçlü yönlerinden biri olan eğitim ve gelişim faaliyetlerini daha kaliteli ve konforlu uygulamalarla sürdüreceğimiz için mutluluk duyuyoruz."