TOKAT/ÇANKIRI (AA) - Fransa'da, aralarında eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, üç eski başbakan, Yahudi ve Hristiyan cemaat temsilcileriyle yazarların da bulunduğu 300 kişinin imzasıyla yayınlanan, Kur'an-ı Kerim'den "şiddet ve Yahudi karşıtı fikirleri yaydığı gerekçesiyle bazı ayetlerin çıkarılması" yönündeki bildiriye Tokat ve Çankırı'da tepki gösterildi.

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Tokat Şubesi üyeleri, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Taşlıçiftlik Kampüsü yemekhanesi önünde bir araya geldi.

Grup adına açıklama yapan Orhan Dirik, yakın zamanda gerçekleşen vahim olaya karşılık tüm İslam alemini harekete geçmeye davet ettiklerini söyledi.

Bildiriyi kınadıklarını belirten Dirik, "Yüce dinimizin kutsal kitabına yapılan bu saldırıya karşılık veriyoruz. Tüm kamuoyu huzurunda açıkça bu saldırıyı telin ediyoruz. Herkes bilsin ki istedikleri kadar toplansınlar, istedikleri kadar çabalasınlar, her şeyden ve herkesten büyük olan Rabbimizin koruduğu kutsal kitabımızı asla değiştiremeyecekler, bozamayacaklar, bir ayet dahi çıkarıp ekleyemeyeceklerdir." dedi.

Geçmişten beri İslam dinine karşı alçakça saldırılar yapmış, içeriğini değiştirmek için çalışmış batının özellikle Kur'an'dan haz almamasının bir gerçek olduğuna dikkati çeken Dirik, "İslam'ı nasıl parçalarız, Müslümanları nasıl gerçek İslam'dan koparırız diye büyük bir uğraş veriyorlar." ifadesini kullandı.

- Çankırı

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ayrancı, yaptığı yazılı açıklamada, sözde entelektüel barbarların Kur'an-ı Kerim'den bazı ayetlerin çıkarılmasını istediğini hatırlattı.

Yapılan kışkırtıcı ve aşağılayıcı söylemin terör örgütü DEAŞ mantığı ve yaptıklarından bir farkı olmadığını vurgulayan Ayrancı, "Bayraktarı olduğunuz laiklik ilkesinin ve üyesi olduğunuz Avrupa Birliği'nin hangi normlarına dayanarak kutsalımıza umarsızca saldırıyorsunuz? Geçmişinizden gelen sömürü ekonomisinin sağladığı imkanlarla elde ettiğiniz yaşam standardını Afrika'da yaptığınız katliamlarla destekleyerek, bugün dahi sömürgeciliğe devam ederken yaptıklarınızı sorgulamak yerine kutsal kitabımıza düşmanlık yapmayı nasıl tercih ediyorsunuz?" değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin yapılmak istenilenin farkında olması gerektiğine işaret eden Ayrancı, şunları kaydetti:

"Dini İslam her türlü terör ve şiddet biçimine kapılarını sıkı sıkıya kapalı tutarken sizler ne yapmak istiyorsunuz? Bu yeni bir saldırı, ülkelerin ve kültürlerin bölünmesi metodu mudur? Tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına sesleniyorum. Yapılmaya çalışılanın farkında olmalıyız. Onların seviyesine düşmeden medeni insanlık ölçüsünde cevaplar üretmeliyiz."