İSTANBUL (AA) - Garanti Bankası, yurt dışı borçlanma programı çerçevesinde Mayıs 2017'de uluslararası piyasalardan sağladığı 1,2 milyar avroluk sendikasyon kredisinin tamamını yeniledi.

Garanti Bankası tarafından yapılan açıklamaya göre, 367 gün vadeli 457 milyon dolar ve 670,5 milyon avro ile 2 yıl 1 gün vadeli 145 milyon dolar olmak üzere üç dilimden oluşan krediye 17 ülkeden 38 banka katılım gösterdi.

Dış ticaretin finansmanında ve kurumsal amaçlarla kullanılacak kredinin toplam maliyeti 367 gün vadeli dilimler için "Libor + yüzde 1,30" ve "Euribor + yüzde 1,20" olurken, 2 yıl bir gün vadeli dilim için "Libor + yüzde 2,10" seviyesinde gerçekleşti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Garanti Bankası Genel Müdürü Fuat Erbil, bankanın bu işlemle, güçlü muhabir bankacılık ağı, deneyimli ekibi ve dış kaynak yaratmaktaki yetkinliğini bir kez daha kanıtladığını belirterek, şunları kaydetti:

"Piyasalardaki dalgalanmalar, güncel konjonktür ve kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in mart ayındaki not indirim kararına rağmen, sendikasyon kredisini başarıyla yenilememiz ve işleme 2 yıl vadeli dilimi eklememiz Garanti'nin yurt dışı kredi piyasalarındaki sürdürülebilir fonlama yaratma gücünün altını çizmiş oldu. Bu işlem aynı zamanda uluslararası piyasaların Türk bankacılık sektörüne güvenini kanıtlarken, Türk ekonomisinin potansiyeline duyulan inancı da tescilledi."