SAMSUN (AA) - FATMA KALAY - Samsun'un Canik ilçesinde Ali Kemal Üst'e ait "Garip" isimli Kangal cinsi köpek, aynı ahırda birlikte büyüdüğü ve kurbanlık olarak satışa çıkarılan "Şampiyon" adlı koçu pazar alanında da yalnız bırakmıyor.

Kaşyayla Mahallesi'nde yaşayan Ali Kemal Üst (23), AA muhabirine yaptığı açıklamada, her yıl olduğu gibi bu sene de Canik Kurbanlık Pazarı'na gelerek küçükbaş hayvan satışı yaptığını söyledi.

"Şampiyon" adlı koçunu pazara getirirken "Garip" isimli Kangal cinsi köpeğinin sürekli havladığını anlatan Üst, bu yüzden köpeğini de pazara getirmek zorunda kaldığını belirterek, "Köpeğimiz bir yaşındayken Şampiyon doğdu. Onlar aynı ahırda yattı, dost oldular. Şampiyon nereye giderse Garip de oraya gitti. Her yerde birlikte hareket ediyorlar. Kurban pazarına gelirken de Garip ısrarla havladı, biz de onu pazara getirmek zorunda kaldık. Burada da ayırmadık" diye konuştu.

Garip'in son günlerde yemeden içmeden kesildiğini, durgunlaştığını ve kilo kaybetmeye başladığını ifade eden Üst, şunları söyledi:

"Nasıl olacak bilmiyoruz. Garip çok üzülüyor. 3 yıldır sürekli birlikteler. Bir süredir köpeğimiz durgunlaştı. Şampiyon'un kurbanlık olacağını anlamış gibi. Hayvanlar anlıyor. Son günlerde yemeden içmeden de kesildi, zayıfladı. Üzüntülü hayvan her halinden belli oluyor. Koyunla köpeği satın almak isteyen olursa verebiliriz ama kıyıp da vermek istemiyorum. Garip'in durumu daha da kötüleşirse Şampiyon'u satmaktan vazgeçebilirim."

Üst, 96 kilogram ağırlığındaki Şampiyon'un pazarın en büyük koçu olduğunu ve koça bin 500 lira fiyat biçtiğini sözlerine ekledi.