ÇORUM (AA) - Bitlis'te terör örgütü PKK'ya yönelik yürütülen operasyonlar sırasında el yapımı patlayıcının infilak etmesiyle ağır yaralanan ve üç aydır Gülhane Askeri Tıp Akademisinde (GATA) tedavi gören Uzman Çavuş Yusuf Şen, taburcu edilerek Çorum'a döndü.

Bitlis'in Sehi Ormanları mevkisinde geçen aralık ayında terör örgütüne yönelik operasyonlar sırasında ağır yaralanan Şen, Bitlis Devlet Hastanesindeki ilk müdahalesinin ardından GATA'ya sevk edildi.

GATA'da üç aydır tedavi gören ve 45 gün yoğun bakım ünitesinde kalan Şen, on ameliyat geçirdi. Patlama sonucu gözünün birini kaybeden, diğer gözünde de yüzde 85 görme kaybı oluşan Şen, tedavisinin ardından taburcu edildi.

Ağabeyi ile memleketi Çorum'a dönen Şen, babaevinde diğer aile fertleri, akrabaları ve arkadaşları tarafından karşılandı. Şen'in evine dönmesi dolayısıyla kurban kesildi, dua edildi.

Ağabey Hüseyin Şen, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, kardeşi sağ salim evine döndüğü için mutlu olduklarını söyledi.Kardeşinin ciddi şekilde yaralandığını anlatan Şen, "Operasyonlar sırasında patlayıcının infilak etmesi sonucu ciddi şekilde yaralandı. Gözlerinden birini kaybetti, diğerinde de yüzde 85 görme kaybı oluştu. Tüm bunlara rağmen ayakta olduğu için sevinçliyiz, Allahımıza şükrediyoruz. Artık yanımızda olacak ve kendisine çok iyi bakacağız." ifadelerini kullandı.

Terörü lanetleyen Şen, "Terör belası yüzünden kaybettiğimiz tüm şehitlerimiz için başsağlığı diliyorum. Vatanımıza ve milletimize bu acıları yaşatanlara lanet olsun." dedi.