Pandemiyle birlikte internet kullanımı hızla artarak, e-ticaret alanında önemli oranda satışlar artmış, eğitimde uzaktan eğitim modeline geçilmesiyle bilgisayar fiyatları dolar kuruna bağlı olarak artmasına rağmen %67’lik bir büyüme yakalamıştır.

Pandemi süreci tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de eğitim ve ticaret alanında yükselişe geçmiştir. İnternet kullanımının Pandemi sürecinde daha da yaygınlaşması, vatandaşların haberlere ulaşma süresinide hızlandırarak internet gazeteciliğinin de hızla gelişmesini sağlamıştır. Normal şartlar altında da haberleri hızla ulaştırma konusunda birbirileriyle yarışan internet gazetelerine, geleneksel yayın yapan ulusal gazetelerde dahil olmak zorunda kalarak hızlı bir değişim ve gelişim sürecine girerek gazetecilik konusunda rekabet çıtasını daha da yükseltmişlerdir. Gazetekale.com Kırıkkale haber sitesi gibi yerel bazda faaliyet gösteren kaliteli yerel haber siteleri de bu yarışa dahil olarak tüm yurttan haberlerin, sosyal mecralar ve diğer dijital mecralar aracılığıyla hızlı bir şekilde kullanıcıya ulaştırılmasına katkı sağlamışlardır.

İnteraktif olmak yeterli mi?

İnternet üzerinden yayın yapan internet gazeteleri ileri teknoloji mobil cihazların da hayatımıza girmesiyle tekrar kendilerini yenilemek, mobil 3g ve 4g bağlantılarında sitelerinin hızlı açılmasını sağlayacak değişiklikleri yapmak ve hatta android ve ios cihazlarda hızlı açılabilen ve anlık bildirim yollayabildikleri uygulamaları geliştirmek zorunda kaldılar. Yeni medya çağında kırıkkale’de faaliyet gösteren gazetekale.com sitesinin Kırıkkale mobil haber uygulaması yeni medya düzeninde örnek verilebilecek bir uygulamadır. Kırıkkalem obil haber uygulaması sayesinde Kırıkkale haberleri’nin sanileyer içinde kullanıcıya iletilmesi mümkün olmakla birlikte habercilikte hız kavramına da yeni bir bakış açısı getiriyor.